'ŽAPCI' MEĐU ELITOM

Mladosti prvo mjesto u Budvi, Šibenik bez EL-a

Zagrebačka Mladost remizirala je s Budvom 9-9 i uzela prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini F za plasman u završnicu Eurolige. Kako i priliči najtrofejnijem svjetskom klubu
 Sandra Šimunović / Cropix

ZAGREB - Zagrepčani će zato imati nešto lakši ždrijeb jer će biti postavljeni u treću jakosnu skupinu te će izbjeći ostale klubove koji su također bili prvoplasirani u svojim skupinama (Eger, Primorac Kotor, Honved). Nažalost, Šibenik NCP nije uspio proći u skupini E u Egeru unatoč 13-9 pobjedi u 3. kolu protiv talijanske Brixije. Domaći Eger bio je nedodirljiv, a grčki Panionios prošao je zahvaljujući boljoj gol-razlici od Šibenčana.

Tako se Mladost priključila dubrovačkom Jugu CO među 16 najboljih klubova koji će biti raspoređeni u četiri skupine po četiri momčadi i odlučivati o tome tko će u četvrtfinale, a zatim i na Final Four. Podsjećamo, lani je Hrvatska imala tri kluba u završnici, a Mladost i Jug igrali su i na završnom “turniru četvorice” u Rijeci.

Inače, Mladost se od početka odlučujuće utakmice nametnula, povela sa 4-1, no presudni je bod izboren tek u zadnjoj četvrtini kada je spašavao vratar Pavić. Mladi David Babić zabio je u najvažnijem trenutku - za konačnih 9-9. Pogotke za Mladost postigli su: Petković 3, Babić 2, Lončar, Letica, Milaković i Hinić.

- Najvažnije je zapamtiti samo pozitivne stvari, a to je osvojeno prvo mjesto i pravi pristup koji smo pokazali u utakmicama protiv Spandaua i Budve. Ovako treba nastaviti - izjavio je Pavić.

Osam onih koji su izborili završnicu

Mladost (Hrv), Eger (Mađ), Honved (Mađ), Primorac (CGo), Budva (CGo), Panionios (Grč), Sintez Kazan (Rus), Vojvodina (Srb)

Osam direktnih u završnici

Jug CO (Hrv), Partizan (Srb), Jadran HN (CGo), Pro Recco (Ita), Vasas (Mađ), Barceloneta (Špa), Olympiakos (Grč), Šturm Čehov (Rus)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:03