TEŽAK PORAZ PAŠKVALINA

NEUSPIO PUČ Josip Čop ostaje glavni tajnik HOO-a još četiri godine

 Damir Krajač/CROPIX

Neuspio je pokušaj smjene na mjestu glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora kao posredni “puč” protiv predsjednika Zlatka Mateše. Josip Čop ostaje glavni tajnik HOO-a u još jednom četverogodišnjem mandatu.

- Imali smo dva kandidata, Čopov protukandidat Tomislav Paškvalin također je zadovoljavao sve uvjete za kandidaturu, no članovi Vijeća HOO-a odlučili su se za Čopa u omjeru 13:4. Gotovo svi članovi, njih 17, sudjelovali su u raspravi - rekao je predsjednik Mateša, dodavši da je Čopov reizbor posljedica dobrog timskog rada, velikih uspjeha hrvatskog sporta kao i činjenice da je za to zaslužna i stručna služba s Čopom na čelu.

Tomislav Paškvalin očito je anticipirao rezultate glasovanja te nije bio nazočan. Iako mu je formalnu podršku pružio Hrvatski klub olimpijaca, glas sportaša nije prošao.

Iako se to na prvi pogled čini kao veliki paradoks, Josip Čop je pojasnio da sve nije onako kako na prvi pogled izgleda:

- Često su mnogi ovih dana tijekom ‘kampanje’ naglašavali da sport trebaju voditi sportaši, aludirajući na podršku kluba olimpijaca, ali nije sve tako. Ja sam bio nogometni reprezentativac bivše države. Igrao sam na Euru 1984. U toj velikoj državi s više od 20 milijuna stanovnika teže se bilo izboriti za takvo nešto. Radio sam u klubovima i savezima, zar to nije zapažena sportska karijera?!

Čop je također zaključio da je opet izabran jer je dobro radio tijekom zadnjih osam godina.

- Sve su revizije ovih godina bile pozitivne, u HOO-a se sve radi po slovu zakona. Bio sam uvjeren da ću pobijediti i ostati na funkciji. Nije me pokolebalo to što je KHO bio na suparnikovoj strani. Zašto bi došlo do promjene?! Imali smo u Londonu rekordni broj medalja, radimo na brojnim razvojnim programima. Dobro sam surađivao s predsjednikom i ljudima u Vijeću, ako su svi zadovoljni i radimo na opće zadovoljstvo osam godina, tu razloga za promjene zaista nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:42