NA KROVU EUROPE

PERRONE IZVAN SEBE 'Ostajem u Jugu! Ovo je bilo poput bajke, ispunio sam san!'

 Niksa Duper / CROPIX

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga osvojili su naslov prvaka Europe svladavši u finalu u Budimpešti grčki Olympiacos s 6-4 (1-1, 2-1, 1-1, 2-1).

Jug je u Budimpešti došao do svog četvrtog naslova prvaka Staroga kontinenta nakon 1981., 2001. kada su u finalu također nadigrali grčki sastav, te 2006. godine. Dubrovčani su potvrdili da su trenutno najbolja momčad svijeta jer su u polufinalu detronizirali prvaka Pro Recca boljim izvođenjem peteraca, a u finalu su bili bolji odOlympiacosa, sastava koji je zapravo reprezentacija Grčke.

Junak finala bio je vratar Juga Marko Bijač, koji je imao deset obrana i dvije ključne obrane u zadnje dvije minute susreta, istakao se i Felipe Perrone s dva gola, no Jug je do naslova došao fenomenalnom obranom, koja je Grcima dopustila tek četiri gola.

- Ovo je bilo poput bajke. Ispunio sam san. Nikad nije bilo teže, ali smo uspjeli. Ostajem u Dubrovniku i iduće godine, i dalje ću igrati za Jug. Ostajem sigurno - bilo je sve što je oduševljeni Felipe Perrone, MVP Final Six Lige prvaka izustio po izlasku iz bazena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:43