ROSSI

Potpisao za Yamahu

Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da nam se Valentino Rossi ponovno priključuje. Vozit će uz Jorgea Lorenza, stoji u priopćenju iz Yamahe
 AFP

Najbolji vozač u povijesti motociklizma, deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi (33), u idućim će dvjema sezonama, 2013. i 2014. godine, ponovno voziti za Yamahu...

Informaciju su u petak službeno potvrdili iz Ducatija, talijanske momčadi čiji je Rossi trenutačno član, i Yamahe, iz koje je na kraju 2010. godine Rossi prešao u redove talijanske momčadi.

Ondje, pokazalo se, ipak nisu u stanju pratiti njegove šampionske ambicije, pa se Talijan vraća u redove tima s kojim je između 2004. i 2010. godine osvojio četiri od svojih sedam naslova u kraljevskoj, Moto GP-klasi.

"Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da nam se Valentino Rossi ponovno priključuje. Vozit će uz Jorgea Lorenza", stoji u priopćenju iz Yamahe.

Japansku je momčad Rossi napustio nakon što je Lorenzo osvojio svoj prvi i dosad jedini naslov 2010. godine. Trenutačno je Španjolac u vodstvu ukupnog poretka ovogodišnjega Svjetskog prvenstva u MotoGP-klasi.

Rossi se trenutačno nalazi na osmom mjestu sa skromna 82 boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:23