DUGOVI IZ PROŠLOSTI

PROBLEMI U BRLOGU Bivši igrači napali Gojanovića i društvo: 'Gdje su naši novci, zašto se ne javljate?'

Zar nakon četiri godine u klubu ne mogu dobiti ni odgovor na e-mail? - poručio je Andy Sertich preko Twittera
 Srđan Vrančić / CROPIX

Zbog reprezentativnih obaveza KHL miruje, pa tako i Medveščak. Doduše, ne miruju svi u Medveščaku. Klupska je uprava u punom pogonu jer problemi se gomilaju. Stari problemi vezani uz bivše igrače. Dobar dio njih, naime, u potrazi je za novcem koji im klub duguje iz prošle ili još ranijih sezona.

Vijest nije nova, dapače, Medveščak, premda njegova priča na prvi pogled izgledala lijepo i bajkovito, praktički na koncu svake sezone ostane dužan svojim igračima, pa se onda ti zaostaci rješavaju s vremenom. Ništa se nije promijenilo transferom kluba iz EBEL-a u KHL, iako bi netko pomislio da se zagrebački klub priključenjem Rusima odjednom obogatio pa tako dobio sredstva da pozatvara rupe iz kojih curi na sve strane.

No, dugovi iz prošlosti još nisu posve riješeni, dapače, svako malo netko dolazi na naplatu. Posljednji u nizu bivših igrača koji se javio po tom pitanju je Andy Sertich.

- Zar nakon četiri godine u klubu ne mogu dobiti ni odgovor na e-mail? - poručio je Sertich preko Twittera.

- Nemate poštovanja i još mi dugujete novac.

Javni prosvjed na društvenoj mreži izazvao je promptnu reakciju u Medveščaku jer Sertich, koji je ostao u EBEL-u, ali nakon Graza nedavno preselio u mađarsku Albu Volan, samo koji sat kasnije poslao je novu poruku.

- Stupio sam u kontakt s Upravom Medveščaka. Stvari idu u dobrom smjeru i trebale bi se riješiti.

Sa sličnim se problemom, sudario i David Brine prije četiri mjeseca, a klub mu je putem Twittera poslao direktan, ali vrlo surov odgovor: "Možeš se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.".

Bivši igrači vjerojatno zavređuju malo više od običnog maila na koji se može javiti baš bilo tko. Pogotovo Andy Sertich koji je odigrao apsolutnu svaku utakmicu Medveščaka u EBEL-u, u međuvremenu postao i hrvatski reprezentativac...

Još niz bivših Medvjeda požalilo se na nedovršene poslove - Adam Naglich ("igranje iz ljubavi prema sportu neće mi prehraniti obitelj"), Dennis Bozic ("ljudi iz Medveščaka mi puno lažu"); u istom su košu i Anthony Yelovich, Robert Kristan, ali i trener Marty Raymond, kojem je, kada je proljetos odlazio, Medveščak dugovao nekoliko desetina tisuća eura. U međuvremenu je Raymond dolazio u Zagreb, ali zasigurno ne samo kako bi u živo gledao utakmicu KHL-a. Dolazio je i Bozic, koji je i ovih dana ponovo tu, vjerojatno ne zbog nostalgije.

- Istina je da postoje dugovi prema nekolicini igrača, ali što se Serticha tiče, netko u klubu ne radi svoj posao jer je previdio taj Sertichev e-mail - kaže glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

- To sigurno nije dobar način komunikacije s bivšim igračem s kojim smo ostali u dobrim odnosima. Očito su nekome u klubu blagdani stigli ranije i ne radi svoj posao kako treba. Andyjev agent je bio u Zagrebu te smo s njim dogovorili način isplate.

Simptomatično je, inače, kako svi vjerovnici, nakon što su se javno požalili putem društvene mreže, poslije toga više nisu spominjali temu dugove. Očito je to najbolje oružje za "utjerati" zaostale plaće jer Medveščak iznimno brine o svom imidžu i percepciji javnosti pa im iznošenje "prljavog rublja" na vidjelo nikako ne odgovara. Uostalom, Sertich se javio "tiho" pa čekao 4 mjeseca, a kada je sve rekao javno stvar je riješena u 5-6 sati...

Tko će sljedeći "tvitati"?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:51