FRANCUSKA PREJAKA

Rukometašice ne idu na Svjetsko prvenstvo u Srbiji

Remi iz prve utakmice u gostima (18-18) bilo je veliko iznenađenje na osnovu kojeg se, možda i nerealno, očekivala pobjeda nad ekipom koja je sam vrh svjetskog ženskog rukometa
 Tea Cimaš/CROPIX

Hrvatskih rukometašica neće biti na Svjetskom prvenstvu u prosincu u Srbiji. Bolje od njih bile su aktualne svjetske doprvakinje Francuskinje koje su ih pobijedile u Umagu rezultatom 30-26.

Remi iz prve utakmice u gostima (18-18) bilo je veliko iznenađenje na osnovu kojeg se, možda i nerealno, očekivala pobjeda nad ekipom koja je sam vrh svjetskog ženskog rukometa. Unatoč svim željama za nastavkom lijepe serije nastupa na velikim natjecanjima, realnost je ipak takva da su naše sa SP-a ispale već u onom trenutku u kojem im je ždrijeb play-offa donio najteže moguće suparnice. Ekipa koja na svakoj poziciji dvije igračice vrhunske klase bila u svim segmentima igre bolja od ozljedama oslabljene ekipe Vladimira Canjuge:

- Znali smo unaprijed da protiv ovakvih suparnica teško možemo odigrati još jednu jako dobru utakmicu, no ipak smo se sportski nadali. Ponovno cure nisu bile najbolje u fazi napada, cijelo smo vrijeme imali „flastera“ na Penezić, a ostale to cure nisu mogle nadoknaditi. S druge strane, suparnice su toliko jake da zapravo i nemaju slabu točku već po dvije odlične igračice na svakoj poziciji. Zasluženo su prošle na SP.

Upravo to su i demonstrirale Francuskinje koje su u strahu doputovale u Umag. No, strahovale su bezrazložno. Čak sedam njihovih igračica zabilo je u ovoj pobjedi tri ili više pogotka čime su pokazale veliku širinu, kojoj naše cure nisu mogle parirati. Ne bez Mirande Tatari, u zadnjem trenu ozlijeđene Jelene Grubišić, iako je njena zamjena Marina Razum na vratima obavila sasvim solidan posao. Boljem se bez prevelikog žala valja priznati da je bolji. A to Francuskinje trenutačno jesu…

Najefikasnija Francuskinja bila je Alexandra Lacrabere s pet golova, dok su za Hrvatsku po četiri pogotka postigle Maja Zebić, Sonja Bašić i Kristina Elez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:42