KIM YUNA U ZAGREBU

Sedma najbogatija sportašica svijeta na Zlatnoj pirueti

Kim Yuna u karijeri ni na jednom natjecanju nije ostala bez postolja, a u rodnoj Južnoj Koreji su joj nakon zlata na Olimpijskim igrama izgradili kip.
 getty images

Na ovogodišnjem 46. izdanju najstarijeg klizačkog natjecanje u svijetu, Zlatnoj pirueti Zagreba, koja će se od 5. do 7. prosinca održati u Ledenoj dvorani Doma sportova, nastupit će i aktualna olimpijska i svjetska pobjednica te sedma najbogatija sportašica svijeta Južnokorejka Kim Yuna.

"Prijave za 46. Zlatnu piruetu traju do kraja ovoga tjedna. Ponovo imamo idealan datum jer svima treba test natjecanja uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, stoga Kim Yuna neće biti jedino veliko ime u Zagrebu ovog prosinca" rekla je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek koja nije krila zadovoljstvo što će na pirueti nastupiti klizačica koja je prva osvojila sva velika zlata – Olimpijske igre 2010, Svjetsko prvenstvo 2013. i 2009 te Four Continents 2009.

Ova 23-godišnjakinja u karijeri ni na jednom natjecanju nije ostala bez postolja, a u rodnoj Južnoj Koreji su joj nakon zlata na Olimpijskim igrama izgradili kip. Za vrijeme Olimpijskih igara 2010. u Vancouveru časopis Forbes proglasio je Kim i američkog snowboardera Shauna Whitea najbogatijim olimpijcima sa 7,5 milijuna dolara godišnje zarade. Šest mjeseci kasnije već je bila peta najbogatija sportašica svijeta s godišnjom zaradom od 9,7 milijuna dolara.

Ovo će biti prvi nastup Kim Yuna na Zlatnoj pirueti, ali ne i prvi posjet Zagrebu u kojem je 2003. pobijedila na drugom međunarodnom klizačkom natjecanju Zlatnom medvjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 04:06