PROMJENE KOD PRVAKA

Slavko Goluža od lipnja neće biti trener Zagreba: 'Teško je voditi klub i reprezentaciju'

Novi trener će biti Boris Dvoršek, ali i Dvoršek će trebati pomoćnika, pa će na klupu uz njega sjesti Zlatko Saračević. Novi tehniko bit će Luka Panza

Krenula je priča da Slavko Goluža odlazi iz Zagreba. A gdje ima dima ima i vatre. Stoga smo nazvali trenera i dobili odgovor.

- Tu sam, vodit ću SEHA ligu. Drugo ne znam. Pustite priče...

Ipak, kako sada stvari stoje, od 1. lipnja Slavko Goluža više neće biti trener Zagreba. Sam je rekao "SEHA ću voditi", ali dalje nije...

- Dogovor je da vodi Final Four u Skoplju, zadnju utakmicu s Meškovom zbog pripreme za reprezentativni susret s Mađarima u ovom trenutku neće - reći će sportski direktor zagrebaša Božidar Jović.

Razloge nije teško dokučiti. Radi se jednostavno o realnostima s kojima u klubu očito nisu računali na vrijeme. Dva velika posla usporedno ne idu jedan s drugim.

- Goluža je naš trener do 1. lipnja, razgovaramo stalno, mislimo jednostavno da je neke stvari nemoguće napraviti u ovakvim okolnostima. Nije isto voditi reprezentaciju i klub, to su različite stvari različiti igrači kojima treba drugačiji pristup. Goluža odlično radi svoj posao, sigurno da nam je stalo zbog svega što je učinio da nađemo najbolje rješenje. I on sam svjestan je situacije. Tu je seniorska selekcija, tu je juniorska za SP, stalno ići na dvije staze usporedno, prilagođavati se nakon kluba reprezentaciji i obrnuto nemoguće je. Jednostavno u reprezentaciji je neke stvari dovoljno reći, a u klubu to nije slučaj. Mi moramo drugačijim putom, imamo dobru mladu generaciju koju ćemo i osvježiti, nastojati napraviti neke stvari koje su preskočili u razvoju, a vjerujem da ćemo se i osvježiti s jednim pravim igračem ukaže li se mogućnost - kaže Božidar Jović.

Konkretno, to znači trener je Boris Dvoršek, ali i Dvoršek će trebati pomoćnika, pa će na klupu uz njega sjesti Zlatko Saračević. Neće biti potrebno ništa dodati, kada je Sarač u pitanju. Novi tehniko bit će Luka Panza, a jedno trenersko mjesto u mladim kategorijama ostat će ispražnjeno.

- Zagreb se odlučio na preslagivanje, Slavko Goluža ostaje na reprezentativnoj klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:42