NESPORTSKI POTEZ

VIDEO: PROCURILA NOVA SNIMKA Webber je nakon kraja utrke bolidom nasrnuo na Sebastiana Vettela jer mu je oteo pobjedu!

Dva dana nakon Velike nagrade Malezije u kojoj je slavio Nijemac Sebastian Vettel, na internet je procurila snimka Webberovog prijetećeg poteza na kraju utrke.

Naime, 36-godišnji Australac je ostao bez pobjede iako je vodio utrku jer je njegov timski kolega Vettel odbio timsku naredbu o štednji motora i zadržavanju drugog mjesta, te Webbera odlučio prestići na stazi. Webbera je potez aktualnog svjetskog prvaka toliko razbjesnio da mu je u jednom trenutku u vožnji pokazao srednji prst.



Webber Gives Vettel the Finger - Malaysia GP 2013 by cokefin3

No, prava prašina se digla zbog Webberovog poteza nakon prolaska ciljnom linijom. Tada je na vidjelo izašao uzavreli temperament iskusnog australskog vozača koji je u jednom trenutku naglo skrenuo prema Vettelovom bolidu i presjekao mu put.

Vettelov potez dočekan je s kritikama sa svih strana, pa čak i od njegovog prijatelja Bernija Ecclestonea.

- U ovoj fazi prvenstva ne bi trebalo biti timskih odredbi. Pretpostavimo da će se potkraj godine jedan od njih boriti za titulu. Nema šanse nakon ovog da će Mark pomoći Sebastianu. Seb je trebao razmišljati o tome - kazao je Ecclestone.

NESPORTSKI POTEZ PRVAKA Vettel sve više nalikuje na svog idola Michaela Schumachera

Također, prvi čovjek Formule 1 osvrnuo se i na timske odredbe iz drugog tabora, onog Mercedesovog, nakon što su šefovi tima zabranili Rosbergu da na stazi pretekne novog timskog kolegu Hamiltona, iako je ovaj bio sporiji na stazi.

- Ta odluka je iznimno glupa i nema smisla. Rosberg je mogao stići Red Bullove - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 11:20