RUKOMET LP

Zagreb slavio na gostovanju kod Chamberyja!

U sljedećem kolu koje je na rasporedu za tjedan dana, sastav Ivice Obrvana će ponovo odmjeriti snage protiv Chamberyja, ovoga puta u zagrebačkoj Areni

Nakon pobjede protiv Chamberyja u gostima (28-26), rukometaši hrvatskog prvaka CO Zagreba imaju pravo zaboraviti posljednji domaći poraz od Barcelone. Pobjedom, koju su izborili odličnom i odlučnom igrom u drugom poluvremenu, igrači Ivice Obrvana potvrdili su da su, poslije Barcelone, najbolja momčad u skupini A lige prvaka.

No, pobjeda protiv ozljedama oslabljenog suparnika neće biti toliko velika i važna ako se isti rezultat ne potvrdi još jednom pobjedom protiv istog suparnika za tjedan dana u zagrebačkoj Areni (subota 20.15).

Još se jednom pokazalo kako je osnivanje regionalne lige opravdano jer je naš prvak dobio priliku za odigravanje jakih utakmica češće tijekom sezone te su i zbog toga mnogo jači u europskim utakmicama, u kojima su gubili utakmice s podjednako moćnim suparnicima. Sada to nije slučaj te je, nakon Schaffhausena, i Chambery pao u gostima.

Bila je to egal utakmica u kojoj je CO Zagreb prvi put na +2 otišao tek u 49. minuti. Iako je šest minuta prije kraja za goste bilo i plus četiri, utakmica je otišla u neizvjesnu završnicu, u kojoj su Francuzi igrali bezuspješni presing. Najučinkovitiji u redovima Zagreba bio je Špiler sa sedam pogodaka, a Balić i Kopljar dodali su po pet komada. Naš Damir Bičanić predvodio je domaće, no nije mogao bolje, naročito kad je potkraj utakmice “proradio” na vratima Zagreba Ivan Pešić.

Rukometna Liga prvaka, 5. kolo:

Chambery – Zagreb Croatia Osiguranje 26-28

Redoslijed: 1. Barcelona 10 bodova, 2. Zagreb Croatia Osiguranje 8, 3. Chambery 6, 4. Sävehof 4, 5. Kadetten Schaffhausen 2, 6. Bosna BH Gas Sarajevo 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:55