SARAJEVSKA LEKCIJA

Zagrebašima je prisjeo 'bosanski lonac'. Valjda su naučili lekciju...

Rukometaši CO Zagreba izgubili su u Sarajevu od Bosne. Dobro, izgubili su samo bod (26-26), no ipak su - izgubili
 Drago Sopta / Cropix

SARAJEVO - Momčadi koja u Ligi prvaka i ove sezone pretendira na dobar plasman u konačnici nije se smjelo dogoditi da remizira protiv uvjerljivo slabije ekipe.

Zašto je tome tako? Zato jer gotovo cijela prva postava Bosninih igrača dolazi iz Hrvatske. U Sarajevu su svoj kruh našli Josip Nekić, Sandro Uvodić i Risto Arnaudovski otprije, a od ove sezone Josip Pažin, Igor Karačić, Danijel Mesarić i Luka Raković. Nije teško primijetiti, imena mnogih od tih igrača ne tako davno nalazila su se u zapisnicima Zagrebove momčadi. Neka i nisu, no da su baš tako dobri igrači, zasigurno bi igrali u CO Zagrebu koji ima monopol uzimanja najbolje “robe” iz Hrvatske. Dakle, oni kojima po kvaliteti nije mjesto u Zagrebu, zamalo su pobijedili favoriziranu skupinu iz hrvatske metropole.

Upravo je taj inat, ta želja za dokazivanjem, presudila u utakmici u Skenderiji u kojoj je Nenad Kljaić dopustio svojim igračima da “posiju” dragocjen bod.

Ne može se pritom reći da “zagrebaši” nisu “grizli”. Stvarno jesu, i na pomanjkanju truda im se ne može prigovoriti. U nekoliko je navrata na parketu u Skenderiji čak i “iskrilo” u obostranom nadmetanju.

Činjenica je, također, da je trener Bosne Irfan Smajlagić, “naš i njihov”, odlično snimio suparnika i u nekoliko je navrata povukao dobre poteze. Naravno, nije on smislio toplu vodu ili našao “kamen mudrosti” niti posebno nadigrao kolegu Kljaića. Bilo mu je dovoljno da svojima u obrani naloži da Ivana Balića “odnesu” do centra i da mu ne dopuste da razigrava suigrače. U tome su dijelom i uspjeli i u tome je također krivnja za gubitak važnog boda.

Bez obzira na sitne taktičke detalje i finese, u konačnici je presudilo ipak samo jedno. U sportu je vrlo često - sve samo u glavama. David će često pobijediti Golijata. Posebice u ovakvom slučaju kad je u glavama igrača iz Zagreba to bila unaprijed dobivena utakmica.

Izlet u Sarajevo. Ćevapi, pite, baklave, tulumbe, hurmašice... Na kraju im je prisjeo “bosanski lonac”. Valjda su naučili lekciju za sljedeće gostovanje u Sankt Peterburgu.

Zašto je Zagreb izgubio bod u Sarajevu

Inat i želja za dokazivanjem igrača iz Hrvatske u Bosni

Opušten pristup i ulazak u utakmicu igrača CO Zagreba

Odlični Sandro Uvodić (bivši “zagrebaš”) na vratima Bosne

Prevelik broj pogrešaka u igri i zapucani ziceri (prva dva sedmerca)

Domaćinski suci u završnici utakmice malo su pogurali Bosnu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:39