POVRATAK U NEWPORTU

'ČETIRI DANA NISAM ZNAO KAKO SE ZOVEM' Ivo Karlović o najtežim danima života

Dugo sam bio bez svijesti, nisam znao ni koja je godina. Trpio sam veliku bol - priča hrvatski tenisač
 Neja Markičević/CROPIX

Hrvatski tenisač Ivo Karlović prisjetio se u razgovoru za službenu web-stranicu ATP-a svoje borbe s virusnim meningitisom koja ga je na tri mjeseca izbacila s terena…

Karlović je obolio u travnju, a prve informacije iz Miamija su čak govorile i o blažem moždanom udaru. Na kraju se pokazalo da se radilo o virusnom meningitisu, nimalo bezazlenoj bolesti o čemu svjedoči i Karlovićeva priča.

- Probudio sam se, a ruka mi je bila utrnula. Tada me supruga pitala nešto, ni ne sjećam se više što, a ja sam fufljao. Pozvala je hitnu pomoć koja mi je dala infuziju i bilo mi je bolje. Ali, kad su otišli, počeo sam povraćati i zaboljela me glava, pa sam otišao u bolnicu - opisao je Karlović koji ovaj tjedan igra povratnički turnir u Newportu gdje je zasad dogurao do četvrtfinala.

- Iz bolnice su me otpustili nakon sat vremena, ali kasnije te večeri su se bol i utrnulost vratili. Sve sam manje bio svjestan, pa sam se vratio u bolnicu. Ne znam što se dogodilo nakon toga.

U bolnici su postavili dijagnozu tek nakon tri dana.

- Liječnici nisu znali hoću li se 100 posto oporaviti. Dugo sam bio bez svijesti, nisam znao ni kao se zovem, ni koja je godina. Trpio sam veliku bol, a desna ruka i lice su mu bili utrnuti. Glavobolje su trajale gotovo deset dana, imena sam se sjetio nakon četiri dana, a utrnulost je nestala poslije pet dana.

Nakon svega 34-godišnji Zagrepčanin je počeo s pripremama za povratak na teniske terene.

- Bilo mi je teško jer sam izgubio kondiciju i jer nisam znao hoće li se bolest vratiti s obzirom da je virus i dalje bio u mojoj glavi. Poslije mjesec dana sam počeo trenirati, najprije po pet minuta, a nakon toga svakodnevno. Sada me više nije strah. Jedini mi je cilj biti zdrav - zaključio je Karlović kojeg u četvrtfinalu Newporta očekuje dvoboj protiv Amerikanca Johna Isnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:40