LOŠ DAN NA R. GARROSU

ČILIĆEV KRAJ U PARIZU Sa 47 pogrešaka poklonio Ferreru četvrtfinale: 'Nisam znao kako završiti poen'

Osmina finala za Marina Čilića i dalje ostaje limit na Roland Garrosu. Njegov drugi tjedan na pariškom Grand Slamu trajao je manje od dva sata, a zaključila su ga dva suparnika: David Ferrer i Neprisiljena Pogreška.

U svojem možda i najvećem izazovu nakon finala US Opena, prvi je hrvatski reket na terenu broj 1 poražen sa 2-6, 2-6, 3-6, nakon što je održao predavanje na temu 'kako pokloniti pobjedu'. Ferrera je dočekao Čilić za kojega smo se nadali da je - barem na neko vrijeme - arhiviran u Ženevi ili na rimskom Mastersu. Nažalost, vratio se 'u punom sjaju', sa nesigurnom igrom i morem promašaja kojih je na kraju bilo 47 (Ferrer samo 14!).

Čilić je od samog početka srljao i bezuspješno pokušavao „naštimati“ ruku. I u prethodna dva meča priuštio si je produženo zagrijavanje, ali sada mu je s druge strane mreže stajao suparnik koji je spori ulazak u meč znao naplatiti. Ferrer je odmah osvojio break i pretvorio meč u potjeru u kojoj je Čilićev najveći protivnik začas postao - Čilić.

Sa skromnih 40 posto prvog servisa, samo dva asa i 14 pogrešaka u prvom setu, Marin je promatrao kako mu se šanse za četvrtfinale počinju topiti kao sladoled na ljetnom suncu.

Iako je drugi set donio mali, jedva vidljiv pomak u Čilićevoj igri, odnos snaga na semaforu ostao je nepromijenjen. Ferrer je opet na startu neuhvatljivim dropshotom osvojio break i nastavio popločavati put prema pobjedi. Marin je nešto više prijetio na reternu, ali nijednu od četiri break lopte nije uspio realizirati.

- Osjećao sam se fizički svjež, no totalno sam zakakazo u završnicama poena. Bilo je barem 20-ak poena koje sam samo trebao završiti, pa sam sve prosipao u zadnjem udarcu. Jednostavno, nisam imao koncepciju kako završiti poen - izjavio je u ponedjeljak Čilić za internetski portal jedinog hrvatskog teniskog magazina (revija-tenis.com).

- Najviše mi je žao što nisam odigrao pravi meč, no ukupno gledajući s nastupom mogu biti zadovoljan. Odigrao sam tri odlična meča, malo vratio izgubljeno samopouzdanje što mi daje nadu da ću na travnatoj podlozi, od koje dosta očekujem, biti na najvišoj mogućoj razini - zaključio je Marin.

U posljednjoj prilici, pri zaostatku 2-5, osvajaču US Opena je leđa okrenula i mreža, od koje se Ferrerova loptica odbila na njegovu stranu.

U trećem je setu Čilić uspio najduže držati egal, do 3-3, ali tada se opet ukopčao u obrazac iz prva dva seta. Na break lopti napravio je dvostruku pogrešku i time si ovjerio ispisnicu iz turnira. Ferrer je mirno priveo dvoboj kraju te nakon 110 minuta izborio šesti četvrtfinale u Parizu i četvrti u nizu.

Deveterostruki pobjednik Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal i prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković izborili su plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Francuske u kojemu će odigrati svoj 44. međusobni susret, a sedmi u Roland Garrosu gdje su prošle godine igrali finale.

Još otkako je objavljen ždrijeb ovogodišnjeg Roland Garrosa, očekivao se sraz Nadala i Đokovića u četvrtfinalu, a do njega će i doći nakon što je Nadal u 4. kolu svladao Amerikanca Jacka Socka sa 6-3, 6-1, 5-7, 6-2, dok je Đoković bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta sa 6-1, 6-2, 6-3.

Nadal i Đoković tako će igrati međusobno u Roland Garrosu četvrtu godinu zaredom, ali prvi puta ovako rano u turniru još od 2006. godine i njihova prvog međusobnog dvoboja kada je Đoković predao meč Nadalu u četvrtfinalu nakon što je Španjolac dobio prva dva seta. Nadal i Đoković dva su se puta susreli u finalu Roland Garrosa, 2012. i 2014. godine, te još tri puta u polufinalu (2007, 2008, 2013), a svaki je put uspješniji bio Nadal.

Ukupni omjer pobjeda je 23-20 za Španjolca.





REZULTATI 4. KOLA,

TENISAČI:

Novak Đoković (Srb/1) - Richard Gasquet (Fra/20) 6-1, 6-2, 6-3

Rafael Nadal (Špa/6) - Jack Sock (SAD) 6-3, 6-1, 5-7, 6-2

Andy Murray (VB/3) - Jeremy Chardy (Fra) 6-4, 3-6, 6-3, 6-2

David Ferrer (Špa/7) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-2, 6-2, 6-4

Roger Federer (Švi/2) - Gael Monfils (Fra/13) 6-3, 4-6, 6-4, 6-1

TENISAČICE:

Alison Van Uytvanck (Bel) - Andreea Mitu (Rum) 6-1, 6-3

Serena Williams (SAD/1) - Sloane Stephens (SAD) 1-6, 7-5, 6-3

Sara Errani (Ita/17) - Julia Goerges (Njem) 6-2, 6-2

Lucie Šafarova (Češ/13) - Marija Šarapova (Rus/2) 7-6 (3), 6-4

Garbine Muguruza (Špa/21) - Flavia Pennetta (Ita/28) 6-3, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 20:55