PBZ ZAGREB INDOORS

FOTO: LOŠ DAN HRVATA Ćorić i Dodig ispali u parovima, Androić izdržao set protiv Baghdatisa

 Neja Markicevic / CROPIX

Deseti PBZ Zagreb Indoors donio je i premijeru para Borna Ćorić/ Ivan Dodig. Trajala je sat vremena, koliko je trebalo Marinu Draganji i Fincu Henriju Kontinenu, 77. paru na ATP ljestvici, za pobjedu 6-3, 6-4.

Ćorić je kvalitetnije servirao nego u pojedinačnom meču, odigrao bolje od Dodiga, ali turnir neće po dobrom pamtiti. Ipak, da ne bi prošao bez ikakve nagrade pobrinuo se ATP. U Ćorićevim rukama završio je trofej namijenjen igračima koji su prvi put godinu završili u top 100. Statuu mu je uručio Ivanišević.

- Borna, želim ti što više ovakvih nagrada i što više pravih trofeja.

Toni Androić (ATP: 294) je set i tri gema na konopcima držao varaždinskog zeta Marcosa Baghdatisa. Prvi set je završio s impresivnih šest poena u nizu.

- Iznenađen sam kako sam psihički podnio prvi meč na ATP Touru, ali sam razočaran porazom, izjavio je 23-godišnji Slavonac sa zagrebačkom adresom koji je u karijeri osvojio devet Futuresa, a sezonu nastavlja na Challengerima u Indiji i Kini.

U Domu sportova nastupa i Viktor Troicki koji će zajedno s Đokovićem napadati Hrvatsku u Davis Cupu. Kada se sredinom srpnja vratio tenisu nakon jednogodišnje stanke zbog kršenja antidopinških pravila bio je 847. na ljestvici, a danas je 46. na svijetu.

- Hrvatskoj neće biti lako u Kraljevu, kao što niti nama nije bilo u Splitu. Bez Marina ste oslabljeni, ali neće nam biti lako jer je Davis Cup nepredvidiv i imate još sjajnih tenisača, rekao je Troicki i poentirao.

- Favoriti smo jer igramo kod kuće i imamo prvog igrača svijeta.

Rezultati, 1. kolo: Baghdatis - Androić (WC) 6-7 (3), 6-2, 6-3, Troicki (7) - Marčenko (Q) 4-6, 7-6 (3), 7-6 (3), Džumhur - Berrer (Q) 6-2, 0-6, 7-5, Južnji (6) - Kavčič 6-3, 1-6, 6-4, Seppi (5) - Haase 6-2, 3-6, 6-4.

Parovi, 1. kolo: Draganja/Kontinen (2) - Ćorić/Dodig 6-3, 6-4, Kavčič/Škugor - Lacko/Motti 6-4, 6-4. Raspored za srijedu, važniji mečevi, centralni teren: Veić (WC) - Ward (11.30), Delić (WC) - Dodig (17.00), Karlović (1) - Baghdatis (odmah poslije); teren broj 1: Stahovski - Južnji (drugi meč iza 11), Muller/Sijsling - Draganja/Kontinen (2) (odmah poslije), Marcan/Šančić (WC) - Martin/Raja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:47