ATP FINALS U LONDONU

FOTO Spektakularna završnica sezone: Đoković protiv Federera potvrdio da je najbolji na svijetu!

U finalnom meču Mastersa u Londonu Novak Đoković je pobijedio Rogera Federera 7-6(6), 7-5. Švicarac je u drugom setu propustio dvije set-lopte na svom servisu
 AP

Savršen kraj jedne od najzanimljivijih teniskih sezona u 21. stoljeću. Novak Đoković potvrdio je status prvog igrača svijeta pobjedom u finalu završnog turnira nad Rogerom Federerom 7-6(6), 7-5.

U nevjerojatnoj prezentaciji teniske genijalnosti dvojica najboljih tenisača svijeta pokazali su prepunoj O2 Areni u Londonu zašto su ostali “last men standing”.

Poeni za foršpane

Ponovno je Srbin otišao do kraja po već viđenom, “spasit ću sve” receptu. Za svoj drugi naslov na završnici sezone Đoković je nadoknadio po break zaostatka u svakom setu. U prvom je Švicarac odjurio do 3-0 za sedam minuta, ali se Đoković vratio na 3-3. Breaknuo je i za 5-4, propustio set-loptu uz servis, ali sve popravio u tie-breaku. Jedan od najboljih poena sezone, i to baš na Novakovu drugu set-loptu, Roger je odigrao kod 5-6 u tie-breaku. Prvo je dohvatio nemoguć volej i odigrao ga dovoljno kratko da Đoković nije uspio zabiti, već samo vratiti preko mreže. Forhend koji je uslijedio, koji je Federer udario iza tijela, vrtjet će se na foršpanima. Međutim, dva poena kasnije, prvi igrač svijeta je slavio set prednosti.

Roger propustio prilike

I u drugoj dionici Roger je krenuo breakom, prosuo ga kod servisa za set (nakon što je imao 40-15) i - ponovno potonuo. Novak Đoković još je jednom dokazao da je najbolji tenisač svijeta. Sada više nema dvojbe da će i ATP to valorizirati kod dodjele godišnjih nagrada. Možda bi Rogerov izbor bio primjeren zbog godina, ali drugu sezonu zaredom kralj je samo jedan - Novak Đoković.

Granollers i Lopez osvojili parove!

Španjolski tenisači Marcel Granollers (26) i Marc Lopez (30) pobjednici su ATP World Tour Finalsa u Londonu u konkurenciji parova…

U finalnom meču završnog turnira sezone, na kojem se okupilo osam najboljih svjetskih parova, Granollers i Lopez su nakon sat i pol igre pobijedili Indijce Mahesha Bhupathija i Rohana Bopannu sa 7-5, 3-6, 10-3.

Za Granollersa i Lopeza je ovo tek treći turnir koji su osvojili zajedno i sasvim sigurno najveći uspjeh u karijeri. Postali su prvi španjolski par s naslovom na završnom turniru sezone još od Juana Gisberta i Manuela Orantesa koji su bili pobjednici 1975. kada je Masters održan u Stockholmu.

Granollers i Lopez su tako u debitantskom nastupu na završnom turniru stigli do trofeja, dok indijski veteran Bhupathi (38) i dalje čeka na prvi naslov. Ovo mu je bio već peti izgubljeni finale na završnici sezone.

ATP World Tour Finals, parovi, finale:

Granollers/Lopez (6) - Bhupathi/Bopanna (5) 7-5, 3-6, 10-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:13