WTA BIRMINGHAM

Furiozna Mirjana Lučić-Baroni sredila Wickmayer

U drugom međusobnom ogledu u karijeri Lučić-Baroni je upisala prvu pobjedu protiv 43. igračice na svijetu, bilo je 6-4, 6-0
 AP

Mirjana Lučić-Baroni, 31-godišnji hrvatska tenisačica, doslovno je razbila za 51 minutu Belgijanku Yaninu Wickmayer, devetu nositeljicu travnatog WTA turnira u Birminghamu. U drugom međusobnom ogledu u karijeri Lučić-Baroni je upisala prvu pobjedu protiv 43. igračice na svijetu, bilo je 6-4, 6-0.

Cijeli meč Lučić-Baroni nije izgubila niti jednom svoj početni udarac. Morala je spašavati tek jednu break-loptu, a svakako moramo izdvojiti da je u drugom setu hrvatska tenisačica izgubila samo jedan poen na servis, odnosno, tek ukupno pet poena.

Nakon prvog servisa Lučić-Baroni je osvojila 87 posto poena (21 od 24), a nakon drugog 65 posto poena (13 od 20). Lučić-Baroni je odservirala i devet aseva, a suparnici je četiri puta oduzimala servis.

Neizvjesnost je trajala, vidljivo je iz rezultata, samo tijekom prvog seta, nakon čega je na travi Birminghama vladala samo Lučić-Baroni.

U 3. kolu će Lučić-Baroni igrati protiv pobjednice meča Sabine Lisicki i Kristine Pliškove. Podsjetimo da se u treće kolo već plasirala jedna Hrvatica, Donna Vekić.

WTA Birmingham, 2. kolo:

Lučić-Baroni - Wickmayer (9) 6-4, 6-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:08