DOPINGIRANI AGASSI

Ivanišević: Agassija je ATP morao kazniti

'Zašto je Agassi šutio 12 godina i zašto ga ATP nije kaznio'
sarajevo, 020307humanitarni teniski mecgoran ivanisevicfoto v m tauber-spo-
 Cropix

ZAGREB - Priznanje bivšeg američkog tenisača da je tijekom kriznih dana u svojoj igračkoj karijeri 1997. godine koristio doping i dalje je teniska top tema, a svoj sud je ponudio i legendarni hrvatski tenisač. BBC je kontaktirao Ivaniševića glede Masters turnira veteranske serije koji se od 1. do 6. prosinca igra u londonskom Royal Albert Hallu, no razmišljanja o Agassiju su bila još zanimljivija.

Trebalo mu zabraniti igranje

- Stvarni mi nije jasno zašto je Agassi sada odlučio to podijeliti s javnošću, 12 godina nakon što je to napravio. Danas je to davna prošlost, ali sigurno nije dobra stvar ni za Agassija niti za ostatak teniskog svijeta. Jasno, to je loše i za ATP organizaciju.

Ivanišević je nezadovoljan jer je Agassi prošao bez kazne za uzimanje metamfetamina u narodu poznatijeg kao crystal-meth ili speed...

- To jednostavno nije bilo pošteno prema svima nama, ostalim tenisačima koji se nismo dopingirali, jer te ATP u takvim situacijama kažnjava s godinu ili dvije zabrane igranja. Nije fair što ATP tada nije reagirao, a morao je. No, život ide dalje i sada takvo nešto više nema smisla, ali svi koji su u to doba igrali protiv Agassija koji je koristio doping ne mogu se osjećati dobro.

Agassi se dužan ispričati

Najpoznatiji Ivaniševićev meč protiv Agassija je izgubljeni finale Wimbledona u pet setova 1992. godine.

Podsjetimo, nedavno je o Agassijevom priznanju govorio i Ivan Ljubičić. Njega je posebno zasmetalo što je u cijelu priču uključio ATP.

- Napravio je pogrešku kad je rekao da je o njegovom slučaju odlučivao ATP. Odluke o slučajevima dopingiranja nikad nisu bile pod ingerencijom ATP-a, već je odlučivala nezavisna komisija. Za tu tvrdnju bi se Agassi morao pismeno ispričati, izjavio je Ljubičić nekidan za Jutarnji list. (ts/hsl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 11:41