POBIJEDILI JAPANCE

Ivo Karlović donio sva tri boda i odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davis Cupa!

Kei Nishikori je u prvom nedjeljnom meču svladao Ivana Dodiga sa 7-5, 7-6(4), 6-3, ali je Karlović s 3-0 protiv Soede odveo Hrvatsku na megdan Argentini

Karlović je za sat i 48 minuta svladao 90. tenisača svijeta sa 7-6(4), 6-1, 6-4. Donio je Hrvatskoj na taj način odlučujući bod nakon što je u ranijem meču Kei Nishikori nadigrao Ivana Dodiga i izjednačio na 2-2. No, Japanci ovaj vikend jednostavno nisu imali odgovor za ''Diva sa Šalate'' koji je u petak deklasirao Nishikorija, a sve je ponovio i protiv Soede. Dvojica najboljih japanskih tenisača su zajedno protiv Karlovića skupila ukupno - nula prilika za break!

U prvom setu nedjeljnog meča nijedan tenisač nije imao šansu za obrat, a Karlović je došao do vodstva nakon odlično odigranog tie-breaka. U drugom je setu 33-godišnji Zagrepčanin došao do breaka u četvrtom gemu i poveo s 3-1 da bi nakon toga osvojio još pet gemova u nizu. Bilo mu je to dovoljno da u džep pospremi drugi set, ali i da u trećem povede s 2-0 što se za Soedu pokazalo nedostižnim. Mirno je Karlović priveo priču kraju i osigurao Hrvatskoj put u Argentinu protiv koje će naši tenisači igrati u četvrtfinalu od 6. do 8. travnja.

Karlović je ispalio 17 asova, te osvojio 89 posto poena nakon ubačenog prvog, odnosno 75 posto nakon drugog servisa.

Dodig je u prvom meču protiv Nishikorija imao velikih problema sa servisom. Ubacio je samo 56 posto prvog servisa, što je prvom japanskom reketu omogućilo da u tri seta dođe do čak 18 prilika za break, od kojih je pet i iskoristio. U odlučujućem je setu do prvog obrata došao u četvrtom gemu, Međugorac mu je odmah uzvratio, ali kad je 20. igrač svijeta u osmom gemu još jednom oduzeo servis hrvatskom tenisaču, priči je bio kraj. Bio je ovo, inače, prvi međusobni ogled ove dvojice tenisača.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Japan - Hrvatska 2-3

Nishikori - Dodig 7-5, 7-6(4), 6-3

Soeda - Karlović 6-7(4), 1-6, 4-6

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:05