NASTAVAK CRNOG NIZA

Karlović izgubio od Molčanova

 Neja Markičević/CROPIX

Ukrajinski 25-godišnji tenisač Denis Molčanov produbio je krizu Ive Karlovića kojeg je pobijedio sa 6-4, 3-6, 6-1 u meču 1. kola ATP Challenger turnira u američkoj Sarasoti (zemljana podloga).

Ovaj meč u tri seta je trajao svega sat i pol, a jedino dobro što je Karlović napravio stalo je unutar drugog seta. Tada je došao i do jedinog breaka, a tijekom cijelog prvog i trećeg seta nije uspio ozbiljnije zaprijetiti (doći do break-lopte) 238. tenisaču na svijetu, s kojim se sastao prvi put u karijeri.

Posve se Karlović raspao u trećem setu kada je izgubio svoj najjači adut, servis, čak dva puta, a ukupno je u tom setu osvojio tek trinaest poena. Obojica su tenisača osvajala po 80 posto poena nakon prvog servisa, ali je postotak Karlovića rapidno pao u igri nakon drugog servisa (51 posto), a napravio je i šest dvostrukih servis pogrešaka.

Nastavlja se tako loša godina za 34-godišnjeg Karlovića koju je otvorio s četiri poraza u nizu. Na niti jednom turniru u 2013. nije prošao dva kola, a s ovim porazom ukupno na zemlji ove godine ima omjer 2-4.

ATP Challenger Sarasota, 1. kolo:

Molčanov - Karlović 6-4, 3-6, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:14