PROŠLA PRVU PREPREKU

Karolina Šprem u 2. kolu Indian Wellsa

 Vedran Đulić / Cropix

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem pobijedila je Amerikanku Shenay Perry 6-2, 4-6, 6-3 nakon jednog sata i 52 minute igre u 1. kolu WTA turnira u Indian Wellsu.

Bio je to prvi međusobni dvoboj između 25-godišnjih tenisačica. Obje su u Kaliforniji prošle kvalifikacije, a Varaždinka je pobjedom potvrdila da je trenutno u boljoj formi od tamnopute Amerikanke, iako nema velike razlike u njihovim trenutnim plasmanima na WTA ljestvici. Šprem je, naime, na 94. mjestu, a Perry na 103. poziciji.

Doduše ne može se reći da Amerikanka nije imala priliku za pobjedu u ovom dvoboju. Izborila je čak 16 break lopti, no iskoristila ih samo dvije, obje u drugom setu. U prvom je propustila realizirati četiri break prilike, a u trećem setu čak sedam!

Varaždinka je bolje koristila svoje prilike, te je izborila dvoboj u 2. kolu protiv 25. nositeljice, 18-godišnje Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, s kojom dosad još nije igrala.

Kasnije u četvrtak, hrvatski dvoboj 1. kola odigrat će Petra Martić i Ajla Tomljanović. Martić je, kao i Šprem, prošla kvalifikacije u Indian Wellsu, dok je 16-godišnja Tomljanović dobila pozivnicu organizatora.

U Indian Wellsu se istovremeno igra i prvi ovogodišnji ATP Masters 1000 turnir sezone, na kojem će hrvatski tenis, nakon dužeg vremena, imati četvoricu predstavnika u glavnom ždrijebu. Marinu Čiliću, Ivanu Ljubičiću i Ivi Karloviću pridružio se opet i Mario Ančić, koji na ovom turniru koristi svoj zaštićeni renking, a u 1. kolu igrat će, kasnije u četvrtak, protiv domaćeg tenisača Bobbyja Reynoldsa, inače 414. igrača na svijetu, koji je do glavnog turnira došao putem kvalifikacija.

WTA Indian Wells, 1. kolo:

Šprem – Perry 6-2, 4-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:44