PBZ ZAGREB INDOORS

Ljubičić: Još se noćima budim zbog Stahovskog

Uz ogromne napore organizatora i veliko ‘kresanje’ budžeta, PBZ Zagreb Indoors doživjet će i peto izdanje (1. do 7. 2. 2010.)
 AP

ZAGREB - Teška su vremena za organizatore sportskih događaja. Na koja god vrata pokucaju, uvijek moraju slušati priče o recesiji, smanjenim budžetima... Takvim je pričama bio izbombardiran i Branko Horvat, direktor PBZ Zagreb Indoorsa. Najlakše mu je bilo reći “ne mogu”. No, odustao nije i Indoors ide dalje. Uz poneki trik Horvatova ekipa će sa značajno smanjenim budžetom pokušati napraviti jednako kvalitetan turnir.

- Znam da je Branko napravio izniman napor u posljednjih 12 mjeseci. Drago mi je da mogu biti ovdje i predstavljati turnir. Bila bi velika šteta da ga nema - rekao je Ivan Ljubičić, prvi pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa iz 2006. te finalist ‘07. i ‘08.

Hrvatski tenisači su uvijek bili Horvatov izbor, a oni su vraćali odličnim nastupima. U Zagrebu se još nije dogodio finale bez barem jednog Hrvata, a 2009. imali smo hrvatski finale, Čilića protiv Ančića.

- Nama je uvijek cilj da naši budu najbolji. Vjerujemo da će barem jedan biti u finalu i nastaviti dobru tradiciju - istaknuo je Horvat.

U konkurenciji će biti trojica od prve četvorice. Izostat će tek Mario Ančić koji ne želi brzati s povratkom.

- Za njega turnir možda počinje mjesec dana prerano. U to će vrijeme igrati Futurese i Challengere. Ako se bilo što promijeni u njegovim planovima, vrata su mu uvijek otvorena, pozivnica će ga čekati. No, zato će tu biti Marin Čilić koji nas je u prošloj sezoni sve oduševio. Pitanje je samo vremena kad će se probiti u Top 10. Tu je Ivan, koji je za ovaj turnir više od igrača. Dao je puni doprinos da Zagreb ima stalno mjesto u ATP kalendaru. Jako mi je drago vidjeti ga kako se diže na ATP ljestvici. Ivo Karlović u Zagrebu nije dosad igrao svoj najbolji tenis, ali nakon što je u Davis Cupu konačno pokazao svoje pravo lice, možda se i to promijeni.

Prokomentirao je Horvat i strance.

- Jürgen Melzer je najbolje rangirani strani tenisač. Nije mi drago što ima dobar omjer protiv naših tenisača, ali to je garancija da će biti uzbudljivo. Dolaze nam drugi i treći tenisač Srbije, Viktor Troicki i Janko Tipsarević, Francuz Clement, iskusni Nijemac Schüttler.

- Prijavljen je i Stahovskij - ubacio se Ivan Ljubičić.

- Još se noćima budim zbog njega i ne mogu vjerovati da sam izgubio taj finale. Srećom, to je dio prošlosti.

Istaknuo je Ljubičić još nekoliko imena s igračkog popisa.

- Mladi Rus Koroljev neodoljivo podsjeća na Kafelnjikova. Nijemac Petzschner, pobjednik Beča ‘08., strašno je talentiran, ali nema konstantu, što je dobro za nas ostale. Ljevoruki Mischa Zverev je nezgodan, jedan od zadnjih koji igra servis - volej. Ne smije se podcijeniti Španjolca Garciju-Lopeza, a uvjeren sam da će Simone Bolelli, s kojim često treniram, proigrati u 2010. Nema svjetskih zvijezda, ali igrat će se kvalitetan tenis i neće nama Hrvatima biti lako doći do finala.

Osim spomenute trojice, sigurno će biti još domaćih predstavnika.

- Još je rano za podjelu pozivnica, ali Dodig i Veić koji su na zadnjem turniru bili senzacija sigurno se nameću kao najizgledniji kandidati. Tu je i Roko Karanušić, koji ima slabiji renking nego prošle godine. Strancu ćemo dati pozivnicu samo ako se radi o velikom imenu - zaključio je Horvat.

Od Čilića do Istomina

Na listi prijavljenih najbolje rangiran je prošlogodišnji pobjednik Marin Čilić (14.), a popis od 23 igrača koji su zaslužili izravan ulaz u glavni ždrijeb završava s Uzbekistancem Denisom Istominom (102.). Između njih dvojice smjestili su se: Ivan Ljubičić (24.), Jürgen Melzer (28.), Viktor Troicki (29.), Ivo Karlović (37.), Janko Tipsarević (38.), Andreas Beck (39.), Benjamin Becker (40.), Guillermo Garcia-Lopez (41.), Jevgenij Koroljev (53.), Olivier Rochus (57.), Sergij Stahovskij (60.), Arnaud Clement (63.), Daniel Köllerer (71.), Michael Berrer (74.), Mischa Zverev (78.), Philipp Petzschner (80.), Lukaš Lacko (82.), Rainer Schüttler (85.), Christophe Rochus (86.), Daniel Brands (92.), Simone Bolelli (93.).

Do 15. 1. za paket 230 kuna

Od 23. 12. krenula je pretprodaja ulaznica za 5. PBZ Zagreb Indoors. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima ili na www.eventim.hr. U posebnoj ponudi koja traje do 15. 1. komplet ulaznica za svih sedam dana turnira može se kupiti za 230 kn, a nakon toga za 330 kn. Za pojedine dane ulaznice se prodaju po slijedećim cijenama: ponedjeljak i utorak (1. i 2. 2.) - 30 kn, srijeda i četvrtak (3. i 4. 2.) - 50 kn, petak (5. 2.) - 70 kn, subotu i nedjelju (6. i 7. 2.) - 100 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:16