NAKON ŽDRIJEBA

Marin Čilić: Samo si moram govoriti: ne radi gluposti!

Karlović igra sa Štepanekom, Ljubo s Kublerom
 Reuters

Hrvatski tenisači mogu biti zadovoljni ždrijebom za prvi Grand Slam turnir sezone. Marin Čilić (14. nositelj) turnir će otvoriti protiv čovjeka na odlasku, 37-godišnjeg Francuza Fabricea Santoroa, Ivo Karlović će biti u osvetničkoj misiji protiv Čeha Radeka Štepaneka, a Ivan Ljubičić će igrati protiv Australca Jasona Kublera koji je dobio pozivnicu.

Svi naši u donjem ždrijebu

Svi su naši tenisači smješteni u donji dio ždrijeba, uz mogući dvoboj Ljubičića i Karlovića u 3. kolu, dok je Čilić u drugoj četvrtini. Najbolji hrvatski tenisač bio je zadovoljan ždrijebom, ali i oprezan, bez obzira što je Santoro u Melbourne Park došao samo po rekord, kako bi postao prvi tenisač koji je igrao na Grand Slam turnirima u četiri različita desetljeća, od Roland Garrosa 1989. do Australian Opena 2010.

- Baš sam razmišljao kako bi bilo zgodno igrati protiv njega, s obzirom da se nismo nikada sastali. Nezgodan je on igrač, pogotovo na Grand Slam turnirima. Sigurno će biti zanimljivih poena. Moram samo stalno ponavljati isto, ne raditi nikakve “gluposti”. To ću ostaviti Santorou - komentirao je Čilić.

Nakon Santoroa, ždrijeb ga vodi na Bernarda Tomica ili kvalifikanta, a prođe li do 3. kola, tamo bismo mogli vidjeti reprizu finala Chennaija ( Wawrinka). U osmini finala, baš kao i prošle godine, suparnik bi mu mogao biti Del Potro. I tako do hrvatskog polufinala.

Ženski aduti Martić i Šprem

- Potpisujem odmah - prihvatio je Marin.

Rogera Federera na početku turnira čeka Igor Andrejev, dok će Rafael Nadal s dna ždrijeba krenuti u obranu naslova protiv Australca Petera Luczaka.

U turniru tenisačica Hrvatska ima dvije predstavnice: Petra Martić će igrati protiv 21. nositeljice, Njemice Sabine Lisicki, dok Karolinu Šprem čeka 25. nositeljica, Španjolka Anabel Medina Garrigues.

Naši u prvom kolu turnira:

Marin Čilić - Fabrice Santoro (FRA)

Ivo Karlović - Radek Štepanek (ČEŠ)

Ivan Ljubičić - Jason Kubler (AUS)

Petra Martić - Sabine Lisicki (NJEM)

Karolina Šprem - A. M. Garrigues (ŠPA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 02:55