ATP UMAG

PRVI NOSITELJ IZLETIO U 1. KOLU Richard Gasquet nakon poraza od Montanesa: 'Žao mi je, bilo je jako vruće...'

Francuz Richard Gasquet je sedam puta igrao protiv veterana Alberta Montanesa. Izgubio je samo dva seta. Osmi dvoboj nesretno je završio za Francuza
 Goran Šebelić/CROPIX

Prvi nositelj je otišao kao da ga nikad nije ni bilo. Jedini top 10 tenisač u Umagu, Francuz Richard Gasquet, je sedam puta igrao protiv Alberta Montanesa. Izgubio je dva seta. Osmi dvoboj nesretno je završio za Francuza.

Španjolski veteran i odličan tenisač zemljanih terena poveo je 5:2 s dvostrukim breakom, Gasquet je došao do 4:5 i tu ostao. Početak drugog seta nije nudio promjene, Montans je poveo 3:1, gasquet poravnao na 3:3 i opet izgubio prednost.

- Bilo mi je vruće, velika vlaga također. Žao mi je nisam naučio gubiti na početku turnira.

Francuzu je ovo prvi turnir nakon Wimbledona, možda je i to jedan od razloga. A Montanes? Ove godine je bio pobjednik, osvojio je Nicu i u finalu svladao Gaela Monfilsa. u Umagu će igrati međusbno za ulazak u polufinale.

Monfils se lako obračunao sa Slovencem Blažom Kavčičem. Svi su očekivali veliki francuski obračun u četvrtfinalu, neće se dogoditi.

- Ja sam svoj posao odradio.

Gsquet je, tako barem kaže, tužan.

- Žao mi je, ali vratiti ću se u Umag.

Ako se i vrati, nadamo se u nekoj boljoj formi.

Jedan mi prijatelj kaže, "Očito je previše slavio". Drugi je stao u obranu Fabija Fogninija, "I vi bi se tako ponašali da ste osvojili nešto veliko". Nije bilo potrebno. Ni jedno ni drugo.

Istina, djelovao je donekle usporeno. U Umagu je vruće i sparno, čak i u kasno popodne i trebalo je vremena. No, kad se oslobodi tih početnih problema, najbolj talijanski tenisač je bio na razini tenisa kojeg je igrao u Stutgartu i Hamburgu.

Nizozemec Thiemo De Bakker je u jednom trenutku izgledao nedodirljivo, imao je 5:2 uz dvostruki break, ali ni to nije bilo dovoljno da bi se upisao.

Fognini, koji je u Stutgartu osvojio prvi naslov u karijeri, pa sve ponovio sedam dana kasnije u Hamburgu dobio je osam gemova zaredom, poveo 7:5, 3:0, imao je i loptu za 4:0 i tada je bilo jasno u kojem smjeru ide ova utakmica. Fognini, slobodan u prvom kolu, upisao je 11. pobjedu zaredom i izborio četvrtfinale. Još jedna pobjeda mogla bi ga odvesti na 15. mjesto ATP rang-liste.

Negdašnji juniorski pobjednik Roland Garrosa Slovak Martin Kližan je uživao u lagodnoj vožnji, ali onda se, kao toliko puta dosad u tenisu, nešto zakopliciralo. Okrenuo je meč protiv Argentinca Leonarda Mayera, poveo 4:1 u trećem setu, ali nije išlo glatko. Mayer je dobio četiri gema u nizu i triput bio dva poena do četvrtfinala. Nije iskoristio, Kližan je breaknuo za 6:5, ali je opet posrnuo da bi na kraju bolje odigrao tie-break.

ATP Umag, 2. kolo:

Montanes - Gasquet (1) 6-4, 6-4

Monfils - Kavčič 6-3, 6-1

Fognini (3) - De Bakker 7-5, 6-3

Kližan (6) - L. Mayer 3-6, 6-1, 7-6(3)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:14