JUNIORSKA FINALISTICA

SENZACIJA IZ VRBOVCA Jana Fett: 'Iznenadila sam i samu sebe, jedva čekam finale u Rod Laver Areni'

Hrvatska drugu godinu zaredom ima finalisticu juniorskog Australian Opena
 getty images

Prošle je godine Ana Konjuh uzela sve, naslovima u singlu i paru najavila velike stvari u karijeri koja bi trebala narasti do samog svjetskog vrha. I to znamo, o tome pišemo, jer se to već nekoliko godina očekuje.

Janu Fett su rijetki očekivali, barem ne na ovoj razini. Znali smo da može dosta, ali finale juniorskog Grand Slama? Iznenadila je mnoge...

- Iznenadila sam i samu sebe - priznaje 17-godišnja Vrbovčanka nakon polufinalne pobjede nad Australkom Kimberly Birrell (6-0, 6-4).

Kroz turnir je, kaže, igrala sve bolje i bolje, a jučer je na terenu broj 3 uvjerljivo slavila unatoč činjenici da je cijeli stadion navijao za Australku.

- Malo sam se ‘stisnula’ u drugom setu. Imala sam 4-1 i 40-15, promašila nevjerojatan volej i već mi je ruka postala ‘drvena’. Kad sam servirala za meč, isto sam se mučila, ali uspjela sam. Sada jedva čekam finale.

U noći s petka na subotu čeka je najveće uzbuđenje u dosadašnjoj karijeri. Četvrta nositeljica Elizaveta Kuličkova je favoritkinja, sugerira to i njezin WTA renking (264.), ali Jana (WTA 1037.) neće biti impresionirana, ni protivnicom, ni prilikom.

- Igrat ćemo u Rod Laver Areni. Nema straha, samo uživancija u trenutku i borba.

Brzina kojom napreduje je nevjerojatna. Posljednji put kad smo je gledali nije ulovila gem na seniorskom ITF turniru u Šibeniku. Godinu dana starija Čehinja Barbora Krejčikova provozala ju je na biciklu (6-0, 6-0).

- Da, događaju mi se oscilacije, ali u zadnje vrijeme sve manje. Od US Opena surađujem s mentalnim trenerom Igorom Čerenšekom i moć koncentracije, koja je znala biti problem, danas je puno bolja.

Ako je glava na mjestu, igru će posložiti jer je fizički dosta moćna, a udarci nikada nisu bili problem. Uz teniskog trenera Alana Marića, koji je nekoć radio i s Marinom Čilićem, sigurno je u dobrim rukama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 00:20