HRVATSKI DERBI

Šprem pobjedom izborila susret protiv Lučić

 Vedran Đulić / Cropix

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem, 110,. na WTA ljestvici, pobijedila je u 1. kolu WTA turnira u Birminghamu (travnata podloga) Njemicu Kristinu Barrois, 73. igračicu svijeta, 5-7, 7-6(5), 7-6(4). U 2. kolu Varaždinka će igrati protiv sunarodnjakinje Mirjane Lučić.

Vjerojatno je upravo bivša stanovnica Makarske bila najzadovoljnija činjenicom da je meč između Šprem i Barrois trajao čak 2 sata i 28 minuta. Naime, Mirjana Lučić, koja je na ovom turniru prošla kvalifikacije, a posao u 1. kolu odradila je još u ponedjeljak, svladavši Kolumbijku Marianu Duque Marino 6-1, 6-2, odigrat će dvoboj protiv Varaždinke kasnije u srijedu, nakon što Karolina Šprem predahne tek koji sat...

Posljedica je to kašnjenja rasporeda turnira zbog kiše. Tako je Šprem svoj dvoboj protiv Barrois započela u utorak, a završila ga u srijedu nakon tri dugačka i izjednačena seta.

U prvom je odlučio break koji je Nijemica, postavljena za 15. nositeljicu, napravila u 12. gemu. Povela je Barrois s 4-1 u drugom setu i činilo se da je nadomak pobjede. No, Šprem se uspjela vratiti, napravila je break u sedmom gemu, još jedan u 11., ali nije uspjela iskoristiti servis za set. No, u tie-breaku je bila bolja sa 7-5, iako je Barrois imala 4-3 i dva servisa. U trećem setu je Šprem povela sa 3-0, Barrois je poravnala na 3-3, a do kraja više nije bilo oduzetih servisa, pa je odlučivao još jedan tie-break, u kojem je opet bolja bila hrvatska tenisačica.

Posebno je zanimljivo istaknuti da je Šprem zabila čak 15 asova u meču. Bio je to drugi susret ovih igračica i druga pobjeda Karoline. Prvu je upisala lani u Miamiju, na tvrdoj podlozi.

Hrvatski tenis imat će, tako, sigurno jednu predstavnicu u osmini finala. Karolina Šprem i Mirjana Lučić, 195. igračica svijeta ovoga tjedna, dosada još nisu međusobno igrale...

WTA Birmingham, 1. kolo:

Šprem – Barrois (15) 5-7, 7-6(5), 7-6(4)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:16