ITALIJA - HRVATSKA 1-1

Svakome po bod nakon dva maratonska meča: Čilić se izvukao, Dodig nije uspio

Za subotnji dvoboj parova prijavljeni su Simone Bolelli i Paolo Lorenzi protiv Nikole Mektića i Mate Pavića, ali izbornici izbornici imaju pravo na promjenu

Nakon prvoga dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između tenisača Italije i Hrvatske u Torinu rezultat je izjednačen na 1:1.U drugom meču dana prvi talijanski "reket" Andreas Seppi slavio je protiv Ivana Dodiga s 6:2, 6:7 (2), 6:4, 6:4 nakon tri sata igre. U prvom dvoboju dana Marin Čilić je slavio protiv Paola Lorenzija s 6:1, 6:7 (6), 4:6, 6:3, 6:2.

Čilić je odlično otvorio prvi susret dana protiv trećeg talijanskog reketa Lorenzija, te riješio prvi set u svoju korist sa 6-1 za 32 minute igre. U svakom Lorenzijevom servis-gemu imao je priliku za "break", a u tome je dva puta i uspio.

No, u drugom setu situacija na terenu se prilično promijenila. Lorenzi je bio mnogo sigurniji na vlastitom početnom udarcu, a prijetio je i na Čilićevom servisu. Tako je naš igrač u šestom gemu morao spašavati 0-40, da bi u 10. gemu spasio i prvu Lorenzijevu set-loptu. U "tie-breaku" Lorenzi je poveo sa 6-3, Čilić je uspio spasiti još tri set-lopte i stići do poravnanja na 6-6, ali je na petu setl-loptu Talijana promašio lagani forehand i tako mu praktički darovao izjednačenje.

Početak trećeg seta bio je još slabiji za našeg najboljeg igrača koji je u prvoj igri serijom pogrešaka izgubio servis iako je imao 40-0. U toj je igri Čilić ubacio samo jedan od osam prvih servisa. Iako je do kraja trećeg seta imao tri prilike za povratak izgubljenog servisa, Čilić u najvažnijim trenucima nije odigrao na potrebnoj razini, pa je Lorenzi treći set riješio u svoju korist sa 6-4.

Četvrti set Čilić je odigrao vrhunski, osvojio je 20 od 22 poena na svoj početni udarac, dok je konstantno prijetio na Lorenzijev. U šestoj je igri propustio 0-40 i još jednu prednost, ali je u osmoj stigao do novih 0-40 koje je uspio pretvoriti u "break" za vodstvo 5-3. Potom je sigurno odservirao za 6-3 i još jednom poravnao rezultat.

U petom je setu do izražaja došla veća kvaliteta Čilića u odnosu na Lorenzija. Naš je tenisač dva puta oduzimao servis Talijanu, prvi put za 2-1, drugi put za 5-2 i napokon slomio otpor 61. igrača svijeta.

Susret između Italije i Hrvatske trebali su otvoriti Čilić i drugi talijanski igrač Fabio Fognini, no Fognini je zbog bolesti odustao, te ga je u posljednji trenutak zamijenio Lorenzi.

U drugom meču dana prvi talijanski "reket" Andreas Seppi slavio je protiv Ivana Dodiga s 6:2, 6:7 (2), 6:4, 6:4 nakon tri sata igre.

I nakon četvrtog međusobnog sraza Dodig ne zna za pobjedu protiv Seppija, ali je u Torinu pošteno namučio Talijana, 18. igrača svijeta koji je u životnoj formi i koji je nedavno igrao osminu finala Australian Opena, svladavši pritom i Marina Čilića. Dodig nije dobro ušao u meč, Seppi je s dva "breaka" za 1:0 i 4:1 lako dobio prvi set za 35 minuta igre, ali je zato u drugom setu Međugorac pokazao što sve zna. Dodig je u drugom setu vodio s 4:1, Seppi je vratio na 4:4, da bi u "tie-breaku" drugi hrvatski "reket" poveo s 4:1 i izjednačio na 1:1.

Treći set je ponudio odluku, oba tenisača su čvrsto držali svoj servis sve do 10. gema, kada je Talijan iskoristio trenutak neopreznosti našeg igrača i jedinim "breakom" u tom setu zaslužio vodstvo od 2:1.

U zadnjem setu Dodig je odgovarao na sve napade Seppija, do osmog gema, kada je izgubio početni udarac za 3:5. Seppi je servirao za meč, Dodig se nije predao, vratio je "break", no odmah u sljedećem gemu Seppi ponovno preko Dodigova servisa dolazi do konačne pobjede.

U prvom dvoboju dana Marin Čilić je slavio protiv Paola Lorenzija s 6:1, 6:7 (6), 4:6, 6:3, 6:2.

Za subotnji dvoboj parova prijavljeni su Simone Bolelli i Paolo Lorenzi protiv Nikole Mektića i Mate Pavića, ali izbornici izbornici Željko Krajan i Corrado Barazzutt imaju pravo promijeniti nominaciju do sat vremena prije početka meča. U međusobnim susretima Hrvatska protiv Italije u Davis Cupu vodi 2:0 - prvi put uspješnija je bila 2001. na zemlji u Rimu, a potom je, također rezultatom 3-2, slavila u Dubrovniku 2008. godine.

Pobjednik ovog dvoboja u 2. kolu ide na boljega iz meča Kanada - Španjolska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:37