BOMBA S OTOKA

TENISKI SKANDAL DESETLJEĆA Procurili dokumenti o namještanju mečeva

LONDON, ENGLAND - JUNE 30: A member of the ground staff mows the grass on centre court on day two of Wimbledon tennis tournament on June 30, 2015 in London, England. The 129th tournament to be hosted at Wimbledon is due to run for two weeks from Monday 29th June. (Photo by Carl Court/Getty Images)
 Carl Court/Getty / 2015 Getty Images

Ugledni BBC lansirao je vijest koja bi mogla uzdrmati svijet tenisa.

Naime, navode kako su u posjedu tajnih dokumenata koji dokazuju namještanje na elitnoj razini svjetskog tenisa, uključujući i korupciju na najpoznatijem svjetskom turniru – Wimbledonu.

Dokumenti koje posjeduje BBC uključuju nalaze istraga sprovedenih od 2007. godine na ovamo od strane Tennis Integrity Unita. U njima stoji da je u proteklom desetljeću za namještanje osumnjičeno čak 16 tenisača iz Topa 50, uključujući i osvajače Grand Slam naslova.

BBC je odlučio ne izaći s konkretnim imenima tenisača jer bez pristupa njihovim bankovnim računima i kompjuterima nije moguće konkretno utvrditi da li su tenisači osobno sudjelovali u namještanju mečeva.

"Postojala je jezgra od otprilike 10 igrača za koje vjerujemo da su bili najčešći počinitelji prekršaja i koji su bili jezgra problema“, objasnio je za BBC Mark Phillips, jedan od istražitelja kladioničarskih skandala iz 2007. godine.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:13