NOVA ZVIJEZDA SPARTAKA

Vukojević otkrio razlog odlaska iz Kijeva: 'Nisam želio uzimati novac za sjedenje na klupi'

Moglo bi se reći istodobno da je neočekivano i očekivano. Ognjen Vukojević od srijede je nogometaš jednog od najslavnijih ruskih klubova, Spartaka iz Moskve. Zašto je nakon pet dojmljivih godina u kijevskom Dynamu napustio ukrajinsku prijestolnicu?

- Zato jer nisam želio sjediti na klupi, uzimati dobar novac koji imam u Kijevu i sa 29 godina odreći se velikih ambicija. Oni koji me dobro poznaju, a i oni koji malo prate moju karijeru, znaju da sam uvijek davao prioritet mogućnosti igranja a ne zarađivanja. Eto, kad sam spoznao da me trener Oleg Blohin ne doživljava standardnim, a nakon što sam u pet sezona bio igrač s najviše minuta na terenu, odlučio sam promijeniti sredinu - kazao nam je gotovo u dahu očito uzbuđeni Vukojević, kojeg smo mobitelom zatekli u turskom hotelu gdje je netom prije potpisao 'papire’ za Spartak.

Kako je uopće došlo do kontakta?

- Već u siječnju iz Moskve su mi signalizirali da su jako zainteresirani. Iskreno, u početku sam mislio, koliko god mi godio interes tako velikog kluba, da ću ostati u Kijevu. No, Spartak je bio uporan, prije svega zato što me želi trener Karpin. On je inzistirao jer, kaže, nedostaje mu baš takav tip defenzivnog veznog igrača. Nakon što sam u dvije utakmice s Bordeauxom sjedio na klupi, a mi smo neočekivano ispali iz Eurolige, to me sve skupa strašno razočaralo. Kako se Spartak uporno javljao odlučio sam da je to ipak najbolje prihvatiti.

Zašto samo posudba a ne odmah otkup ugovora?

- Vjerojatno jer je predsjednik Dinama Igor Surkis tako odlučio. Kad smo razgovarali bilo nam je obojici jako teško jer se u pet godina stvorio odličan odnos, pun međusobnog respekta. Mislim da me on nije htio pustiti definitivno pa se dogovorila forma posudbe s pravom otkupa na ljeto. Surkisu sam pojasnio da želim igrati, da jednostavno ne mogu podnijeti situaciju da uživam odličan ugovor i sjedim na klupi.

Jeste li dobili objašnjenje od Blohina zašto je i na vama upražnjavao doktrinu da stranci nisu prioritet?

- Nije mi ništa pojašnjavao, a niti sam ja to tražio. Respektiram da svatko ima svoje vizije. On je trener i što mogu ako me ne vidi u svojim planovima.

Što očekujete u Moskvi?

- Daljnji iskorak u karijeri. Spartak je velikan Rusije, tamošnja je liga u velikoj ekspanziji, konkurencija je strašna, dakle, morat ću biti još bolji da opravdam veliko povjerenje. Spartak se bori za vrh, ali tamo je gužva, 7-8 klubova dijeli međusobno slične ambicije, zato će u preostalih 11 utakmica prvenstva biti vrlo neizvjesno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:10