SUSTAV ZAKAZAO? SEDMOGODIŠNJA KALVARIJA

OBITELJSKA DRAMA U BRDOVCU Djeci pozlilo, ostala su u šoku nakon što su ih pokušali odvojiti od majke i odvesti u dom!

Nevjerojatna drama odvijala se danas u Brdovcu. Nakon započetog postupka ovrhe nad djecom, postupak oduzimanja djece, kćerke od 11 i sina od 13 godina, od majke i njihov smještaj u dom za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu je odgođen. Djeci je od stresa pozlilo i pružena im je liječnička pomoć, javlja Dnevnik.hr.

Odvjetnica je također izrazila nadu kako će današnja dramatična situacija 'biti poticaj Centru za socijalnu skrb da uputi inicijativu prema sudu, da to mogu samo oni učiniti te da se sudska odluka o oduzimanju djece majci stavi izvan snage i da se pokrene novi postupak'.

Današnji postupak vrhunac je sedmogodišnje kalvarije, koju, zbog teške brakorazvodne parnice roditelja i evidentiranog nasilničkog oca, te višegodišnjih vještačenja i tretmana, prolaze danas 11-godišnja djevojčica i 13-godišnji dječak.

Naime, usprkos dokazanom nasilničkom ponašanju supruga i oca, za što je i pravomoćno osuđen, ostala su neriješena pitanja o tome s kojim će roditeljem djeca živjeti.

Ravnateljica Centra za socialnu skrb Zaprešić Đurđica Poduška u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr ističe kako su 'majci dane daljnje upute, te kako ona treba modificirati svoje ponašanje'. 'Vidjet ćemo što će učiniti, djeca nisu oca vidjela godinu dana, poznato nam je kako oni sami odbijaju odlazak k njemu, no majka ima tu obvezu. Nije samo majka kriva, to je čitav splet okolnosti. Ako djeca ne žele ocu, za to postoje instrumenti', kaže Poduška.

Županijski sud u Velikoj Gorici prije godinu je dana potvrdio presudu Općinskog suda u Zaprešiću od 21. prosinca 2011. godine kojom je majci i njenom bivšem suprugu oduzeto je pravo da žive sa svojom djecom te određeno da se ista povjeravaju na čuvanje i odgoj Kući Svetog Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Unatoč postojećim odlukama majka do danas nije predala djecu u dom zbog čega je u tijeku postupak ovrhe radi predaje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:34