TRIO ZA RIO

ČUDESNI VLAŠIĆI Na Olimpijskim igrama u teoriji bi mogla sudjelovati čak tri člana obitelji!

Blanka je vrhunska je skakačica u vis, najstariji sin Marin sve ozbiljnije baca disk , a najmlađi Nikola mogao bi nadmašiti Blankinu popularnost nastavi li zabijati golove Dinamu
 Vojko Bašić / CROPIX

Sjajan je tjedan iza obitelji Vlašić, prvi će to priznati “pater familias” Joško Vlašić. Najstariji izdanak i najslavnija osoba, 2010. godine najbolja svjetska atletičarka Blanka počela je pripreme za sljedeću sezonu nakon sedmodnevnog boravka u klinici za rehabilitaciju i prevenciju od sportskih ozljeda u irskom Carlowu. Najmlađi član obitelji Nikola bio je dvostruki strijelac u pobjedi Hajduka nad Dinamom od 2:0 u kadetskom Prvenstvu Hrvatske, a dojam koji je ostavio na svjedoke utakmice doista je fantastičan.

- U 25 godina, koliko pozorno pratim mlađe kategorije Hajduka, nisam vidio tako dominantnu figuru - rekao je jedan insajder.

- On je uzeo loptu na centru, trojicu nosio na leđima i zabio fantastičan gol.

Dodao je naš pouzdanik da će Nikola Vlašić u sljedećih pet godina ostvariti najveći transfer iz Hajduka. I djelovao je prilično siguran u ono što govori. I nema nikakav interes, što je također važno naglasiti u ovim čudnim vremenima.

- Kad se dogodi ovakav tjedan, onda doista moraš biti zahvalan jer ima puno obitelji koje rade i trude se, ali ne dočekaju ovakav tjedan - rekao je Joško Vlašić, glava obitelji od šest članova.

Supruga Venera profesorica je u Osnovnoj školi Brda, kćir Blanka vrhunska je skakačica u vis, najstariji sin Marin krenuo je stopama Joška u trenerske vode, ali i sve ozbiljnije baca disk (4. na listi u Hrvatskoj), srednji sin Luka studira u Rijeci za fizioterapeuta, a najmlađi Nikola mogao bi nadmašiti Blankinu popularnost nastavi li zabijati golove Dinamu. No, zanimljivo u cijeloj priči je da bi se u nekoj teoriji čak troje Vlašića moglo naći na Olimpijskim igrama u Riju 2016. O Blanki se ne mora trošiti riječi, ali dvojica braće bi se mogla uključiti u cijelu priču. Kako? Marin, koji se tek nedavno počeo baviti bacanjem diska, već postiže tolike daljine da norma za OI uopće nije iluzija, a što se tiče najmlađeg Nikole, ako nastavi zabijati golove kao protiv Modrih, možda i on s mladim Vatrenima napokon uspije izboriti neke olimpijske igre.

No, to je (zasad) samo teorija, koja bi, kad bi se ostvarila, sigurno za Vlašiće bila kao divan san. No, dok za eventualno ostvarenje tog sna još ima dosta vremena, prije dva dana “budni su sanjali” na Poljudu kad je Nikola bio prva zvijezda Hajdukovih mladića.

- Bili smo svi sretni, ali svjesni da je to samo jedan trenutak i zato se nitko od nas nije uzoholio. Svaki naš dan je velika bitka od jutra do mraka, drži nas zajedništvo i kad netko od nas upadne u krizu, ostali su mu potpora. To je prelijepo, to je prekrasna priča kao što obitelj jest prekrasna priča.

O svim članovima obitelji Joško bi mogao pričati nadugo i naširoko, ali o jednom članu priča s takvom pažnjom da je to teško ne zamijetiti:

- Moja supruga Venera nosi golem teret. To što ona radi jesu nadljudski napori. Trebali biste vidjeti jedan naš prosječan ručak. Kakav je to izbor, kakva kvaliteta i količina. I sve je skuhano. Kao i večera. Ostale stvari neću ni spominjati, osim da uredno odradi sve obaveze u školi.

Venerina nagrada jesu njena djeca, njihovi uspjesi. Nije to uzaludna žrtva. Nikolini golovi Dinamu mogli bi, eventualno, proći nezapaženo u nekom drugom kvartu, ali ne i na Brdima gdje je profesorica. Vjerojatno je u četvrtak bila najomiljenija osoba u školi. Stoga, žrtva se isplati.

- Iza svakog uspjeha stoji žrtva. Iza Blankinih skokova, iza Nikolinih golova... - dovršio je Joško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:55