DUGO ZLOSTAVLJANA

Monstruozni vlasnik pokušao zaklati labradoricu: Beta se još bori za život!

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - U Vidovcu je pronađena teško ranjena kuja labradora, koja je zbog velikog gubitka krvi jedva spašena na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu i još uvijek je neizvjesno hoće li preživjeti, piše Dnevnik.hr . Sve upućuje na činjenicu da ju je nožem pokušao zaklati njezin vlasnik, za kojeg se zna da ju duže vremena zlostavljao.

- Bilo je grozno, krv je špricala na sve strane, ispričala je Helena Fink iz udruge Noina arka, kojoj je dojavljeno o pronađenoj kujici. Čak su i veterinari bili zgroženi težinom njezinih ozljeda.

Kujica Beta, čije je ime poznato jer je čipirana, ima tri i pol godine i nedavno se oštenila, a s njom je pronađeno i jedno njezino štene, koje je sad već udomljeno. Preko čipa je Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba (Suza) došao do njezine vlasnice iz Nove Gradiške, koja je ispričala da je pred godinu dana Betu poklonila muškarcu iz Zagreba. Kako joj je on dao lažne podatke, više nije mogla stupiti u kontakt s njime i interesirati se kako je Beta.

Savezu se u međuvremenu javila susjeda Betinog zadnjeg vlasnika koja je potvrdila njegov identitet, kao i da labradoricu zlostavlja otkad je došla k njemu, javlja Dnevnik.hr.

- Ostavljao ju je samu danima, a onda bi je tukao jer je napravila nered u dvorištu. Često ju je vezao na lanac, a nije imala ni vode ni hrane. Ne znam zašto ju je uopće uzeo kad je ne može ni hraniti. Ja sam se cijelo vrijeme brinula o kujici, a za najvećih hladnoća bila je kod mene. Kad se oštenila, napravila sam joj ležaj u šupi i brinula se i za štence, priča gospođa.

- Prijetio je da će je kujicu usmrtiti nakon što je optužena da je zaklala kokoš. Ne vjerujem da je Beta to napravila, pogotovo jer mi je jednom u ustima donijela malo mače koje je pronašla. Naravno, mače je bilo živo. Nikad nije zalajala i jako je plaha. Kad sam susjeda nazvala i pitala gdje je Beta, jer nije dolazila na moj poziv, rekao mi je da ju je sredio i da je više nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:17