KOMPLIMENTI ZA IZGLED

Ana Begić: 'Kilograme sam istopila, sad radim na mišićnoj masi'

Glumica koja na račun izgleda dobiva samo pozitivne komentare, priča o dijeti na koju se odvažila, poslu i nesebičnoj podršci svoje obitelji
 Biljana Gaurina/ CROPIX

Akademska glumica Ana Begić Tahiri nakon sudjelovanja u HTV-ovu showu “Ples sa zvijezdama” vratila se svojim novim, starim obavezama. Uskoro ima premijeru u svojoj matičnoj kući, zagrebačkom HNK, s predstavom “U znaku vage”, koja je svojevrsni hommage jednom od naših najvećih pisaca - Ranku Marinkoviću. A osim nove predstave Ana igra i u predstavama “Pigmalion”, “Maškarate ispod kuplja”, “Gola u kavezu”, “Izbaci uljeza”...

Nakon višetjednog boravka u plesno-vojnom kampu, kako je Ana zbog zahtjevnih treninga prozvala ovaj TV show, u kojem se odlično držala, pitali smo je kako je sama zadovoljna otplesanim.

Bilo je krvavo i zabavno

- Prezadovoljna sam. Stigla sam do polufinala i odlično sam se zabavila. Uhvatila sam se ukoštac s nepoznatim. Bilo je krvavo i zabavno, a da sam znala koliko, i ranije bih se time bavila. Zato ću definitvno nastaviti nešto plesati. Najviše su me se dojmili tango, rumba i cha cha - komentirala je svoje nedavno plesno iskustvo Ana Begić, koja je sudjelovanjem u showu, kako kaže, shvatila da se uz dobar dril može puno toga napraviti. - Lijepo je vidjeti da nešto što misliš da ne možeš - ipak možeš - dodaje glumica, koja za svoj izgled u posljednje vrijeme dobiva pozitivne komentare na račun svog zavodljivog izgleda. Smršavjela je više od deset kilograma još prije početka showa, a svakodnevni dvostruki treninzi ipak su morali ostaviti nekog traga na njezinoj liniji.

Posebna prehrana

- U centimetrima da, koji su nestajali kroz vrijeme. Ali nisam izgubila ni grama tijekom natjecanja. Doduše, pojavili su se neki novi mišići, za koje nisam ni znala da ih imam - kroz smijeh komentira glumica koja oduvijek bez nelagode priča o svojoj liniji. Premda redovito vježba, kako kaže, za odličan izgled jednako je bitna i prehrana.

- Već sam nekoliko mjeseci na savršenoj dijeti, koja je zapravo stil prehrane. Konzumiram proizvode NUPO, čije shakeove, juhe i snack-barove jedem u šest obroka dnevno. Rezultati su odlični - pohvalila se novom linijom glumica, čije zadovoljstvo dijeli i njezin suprug Daniel Tahiri.

Suprug Daniel najveći je oslonac Ani u svemu što radi u životu, partnerski uspješno rješavaju svakodnevne krize. Na koji način?

- Humorom i razgovorom, ne ostavljamo ništa za sutra - komentira Ana svoj bračni odnos. Međusobna podrška najviše se očituje kroz brigu oko njihove kćerkice Lane, koja će u svibnju napuniti dvije godine. Zbog večernjih predstava, proba i Anina posla “bez radnog vremena”, obitelj se izvrsno organizirala oko njezina čuvanja. - Dokazali smo da se sve može kad se mora. Uletavaju i moji i Danielovi roditelji i sretna sam što na obitelj uvijek mogu računati i istovremeno znati da moja Lana uživa u vremenu provedenom s njima - priča Ana te dodaje da se nakon prve, djetetove najzahtjevnije godine ponovno vraća “u element”. - Glavni prioritet u mom životu je moja Lana, ona je baza, a najljepše je kad uspijem uskladiti sve društvene i poslovne obaveze, što je u posljednje vrijeme sve češće - kaže glumica.

Čeka ulogu na filmu

Simpatična Biba Fruk uloga je po kojoj je najviše pamti šira publika, premda se od nje rastala prije više od pet godina. - To je OK. I sama ponekad poistovjećujem druge glumce s nekim njihovim upečatljivim ulogama pa pretpostavljam da je to sasvim normalno - komentira Ana, koju smo pitali sprema li neki novi TV projekt u budućnosti.

- Nešto se kuha, ali prerano je još govoriti o tome - kratko je odgovorila.

Vjerojatno upravo zbog upečatljive uloge koju je ostvarila u humorističnoj seriji “Bibin svijet”, Anu ljudi često opisuju kao glumicu koja ima više sklonosti prema komičnim ulogama. - Imam, ali bih za sebe ipak rekla da sam više dramski tip - dodaje.

S obzirom na to da se u Hrvatskoj ne snima više od pet filmova godišnje,

definitivno je teško našim glumcima dobiti neke značajne uloge u filmu. Svi priželjkuju ulogu na filmu, pa se u tome ne razlikuje ni naša sugovornica.

- Ja sam tu, radim, čekam... Na ljudima je da se sjete - odgovara pomalo rezignirano na to pitanje.

Glumačko zanimanje jedna je od profesija koja je često podložna javnoj ili stručnoj kritici. S time se zasigurno

nije uvijek lako nositi.

- Kad prođete tu školu, naviknete se na sve. Ipak, još uvijek me kritika zna pogoditi. Baš kao štu su me učili na Akademiji, dobru kritiku treba zaboraviti, a na lošoj raditi. Svi smo mi zamjenjivi, sad si tu, sad te nema. Zato treba raditi svim srcem i držati se dok te ide, jer ne možeš se svima svidjeti, ne samo u poslu, već i u životu. Ovo je posao gdje svatko ima pravo reći što misli. I ja sam to prihvatila - zaključuje simpatična glumica, čija je novogogodišnja želja jedno kratko i slatko putovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:43