SVIMA POMAŽU

HGSS-ovci još jednom u akciji: Iz kanjona Čikole izvukli iznemoglog i preplašenog psa

Dojavitelji su im rekli kako se čuje lavež i da se boje kako životinja ne može izaći sama
 HGSS

HGSS-ovci su još jednom pokazali veliko srce i spasili psa. Ovoga puta radilo se o dojavi vezanoj za lavež koji se čuje iz kanjona Čikole. Oni koji su im javili za to rekli su kako se čini da pas ne može sam izaći.

- Vrlo brzo se ekipira tim od četiri spašavatelje te dolaze na desnu, drnišku stranu kanjona izvidjeti situaciju. Odlučuju se konopima spustiti u kanjon te potražiti i izvući psa. Nakon ulaska u kanjon i pretrage odustaju zbog izrazito teškog terena i skorog dolaska noći te planiraju nastavak spašavanja za idući dan - kažu iz HGSS-a.

image
HGSS

To se događalo u ponedjeljak, a akcija se nastavila u utorak ujutro. U kanjon su spustili dva spašavatelja, opremljena suhim odjelima i ostalom opremom potrebnom za spašavanje iz divljih voda. Druga dva spašavatelja, odlučili su, pružit će im potporu s desne obale.

- Psa uskoro nalaze iznemoglog i uplašenog na nepristupačnoj lijevoj strani te mu prilaze i sigurno prebacuju preko rijeke na desnu stranu odakle svi zajedno izlaze iz kanjona. Pas je predan u azil čime je ova akcija uspješno završena - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:55