SRAMOTA

‘Ilegalno su rezali grane, gnijezdo je palo s visine 20 metara. Samo je jedan ptić živ, ali male su šanse...‘

Iz udruge AWAP kažu kako se rezidba odvija u privatnim dvorištima, ali i u režiji gradskih službi

Malena vrana koja vjerojatno neće preživjeti

 Udruga AWAP

Zadnjih dana mnoge ptice dolaze na ljudsku skrb. Dvije ptice stigle su tako u udrugu AWAP. Jena je malena dugorepa sjenica, nađena u parku Maksimir, na podu. Ispala je iz gnijezda i imala ozljedu noge, no vjerojatno će preživjeti. Druga ptica vjerojatno neće. Radi se o malenoj vrani koja nije prerano ispala iz gnijezda, nego je s gnijezdom i troje svojih braće i sestara pala na tlo. Kako je to moguće? Gnijezdo u kojem su bili srušeno je, iako se obrezivanje stabala ne smije izvoditi u ovom dijelu godine, kada su u gnijezdima ptići. Upravo zato da bi oni preživjeli se grane ne smiju rezati. No, to se ipak dogodilo.

image

Malena vrana koja vjerojatno neće preživjeti

Udruga AWAP

- Bez obzira sto se upozorava da se sada ne ruše stabla, čini se to po privatnim dvorištima, ali i gradske službe ne zaostaju. Eto tako se svi drže zakona. I sto posto svi vole životinje kad ih pitaš. Hvala dečkima koji su se pobrinuli i za tu malu vranicu koja ima male šanse da preživi - objavili su iz udruge AWAP.

Iz zagrebačkog Oporavilišta za divlje životinje objavili su kako su i njima na skrb došle tri ptice. najprije preuzeli malenu dugorepu sjenicu. Stigla im je s Markuševca, a nedugo nakon su iz Gajnica stigle dvije male ušare. One su ispale iz gnijezda, pa su ih građani zvali da im dođu u pomoć.

- Nadamo se da ćemo ih kada ojačaju i budu sposobne za samostalan život, moći vratiti u prirodu - poručili su iz Oporavilišta.

image

Dugorepa sjenica u Oporavilištu za divlje životinje

Oporavilište za divlje životinje Zagreb
image

Male ušare

Oporavilište za divlje životinje Zagreb
image

Dugorepa sjenica pala je iz gnijezda u Maksimiru

Udruga AWAP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:02