NEOČEKIVAN GOST

Jazavac u pečenjari: Čupavac se zavukao na sigurno i zaspao, vlasnici zvali Dumovec

Kad su stigli hvatači, bio je u dubokom snu, što je olakšalo njegov transport na drugu lokaciju
 Azil Dumovec

Životinje koje žive među ljudima postaju sve kreativnije kad je riječ o načinima dolaska do hrane, ali i mjestima za odmor. Ne razumiju oni da nama neke stvari imaju određenu svrhu - oni sve gledaju veoma praktično. Ako pronađu mjesto na koje se mogu zavući,to će napraviti bez da razmišljaju o čemu se točno radi.

Jednom je jazavcu u zagrebačkom Stenjevcu pečenjara poslužila kao prenoćište, zapravo, ako ćemo biti precizni, kao mjesto za dnevni odmor.

- Kad su ga opazili stanari kuće čije je dvorište podredio svojim potrebama, izašli smo na intervenciju. Jazavca smo zatekli u dubokom snu. Olakšalo nam je to njegovo preuzimanje. Jazavci se najčešće žestoko opiru hvatanju, čak i kad su ozlijeđeni, no ovaj nije ni znao što ga je snašlo. Kad se razbudio, dobro smo ga promotrili i zaključili da mu veterinarska pomoć nije potrebna. Zato smo pronašli lijepo mjesto u prirodi gdje će moći nastaviti drijemati. Tamo smo ga pustili.

Nego, što vi mislite? Je li dobro tijekom dana malo ubiti oko? - objavili su iz skloništa u Dumovcu, čiji su hvatači pomogli jazavcu da ode što dalje od ljudi, kako bi bio van opasnosti.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:48