ZADIVLJUJUĆI STVOR

Koja snaga: Pogledajte kako je jedan štekavac pušten na slobodu nakon oporavka

Imao je povredu kosti u lijevom krilu i bez skrbi ljudi ne bi se oporavio
 Screenshot Facebook

Svi oni koji spašavaju divlje životinje reći će da ne postoji bolji osjećaj od onoga kada se neka životinja dovoljno oporavi da se može pustiti u divljinu. Sam postupak povratka nekad zna biti delikatan: najprije zato što treba odabrati mjesto koje će za tu životinju biti sigurno i dovoljno udaljeno od ljudi, a onda i zato što treba pripaziti da nas ta životinja slučajno ne ozlijedi.

O tome su morali misliti i u NYS Department of Environmental Conservation kada su prošli tjedan na slobodu puštali jednu veličanstvenu pticu. Njima je, naime, početkom ožujka stigao jedan mladi orao štekavac, koji je imao povredu kosti u lijevom krilu. Ona je pričvršćena, a on je nakon toga krenuo na rehabilitaciju. Potom, kad su stručnjaci procijenili kako je krilo zacijelilo te da je on spreman da se vrati kući, pušten je nedaleko od mjesta gdje je pronađen.

- Kao što možete vidjeti na snimci, orao je počeo letjeti nisko, ali je na kraju dobio na visini i odletio daleko od nas - poručili su iz Njujorškog oporavilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:47