VIDEO

Muškarac u Gorskom Kotaru snimio čopor vukova: ‘Impresivan prizor‘

Riječ je o strogo zaštićenim životinjama koje, nažalost, unatoč tome često stradavaju
 Screenshot Facebook

Premda vukovi mnogima nisu omiljene životinje, ima onih koji ih vide kao ono što jesu: fascinantna šumska stvorenja, koja samo nastoje preživjeti u svijetu kojeg smo mi ljudi oblikovali po svojoj mjeri. Zato oduševljava svaki put kad ih netko vidi u šumi, a jedan je Goranin imao sreće i strpljenja, pa ih je uspio i snimiti.

- Pokisao, promrzao, umoran i pospan i još s probušenom gumom, ali neizmjerno sretan, nakon doslovno cijele noći provedene na livadama i cestama, kako bih pokušao pronaći i snimiti čopor vukova za koji sam dobio informacije, hvala najljepša, da borave u uobičajenom radijusu mog kretanja - i uspio sam!

Čopor je najmanje sedmeročlani. Uspio sam snimiti pet članova, a u jednom trenutku vidio sam ih svih sedam na možda dvjestotinjak kvadrata - doslovno impresivan prizor, šteta što je kratko trajalo i što nisam imao tehničku mogućnost snimiti ih tako.

Priroda mog dragog Gorskog kotara još uvijek živi punim plućima - napisao je Željko Raukar, čovjek koji je snimio maleni čopor.

Podsjetimo, vukovi su strogo zaštićene životinje u našoj zemlji, za čije se usmrćivanje plaća kazna oko pet tisuća eura, a moguće je da počinitelj završi i iza rešetaka. Svejedno, to ne sprječava ljude da ih ubijaju. Prije dvije godine jedan je ubijen i obješen na prometni znak u Gračacu, drugi je istu sudbinu doživio prošle godine u Unešiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:45