NISU PSI

Neobični štićenici osječkog azila: Ova petorka nenadano je došla u sklonište, bore se za njihove živote

Teško je prognozirati hoće li u tome uspjeti, jer su zaista jako maleni, pa je othrana vrlo delikatna

Ilustracija
 

 Vlado Kos/CROPIX

Osječki azil ima nove stanare. Ima ih on već 180, pa to ne bi bila neka posebna novost da se radi o psima. No, ovog puta su im štićenici malene ptice. Točnije, njih pet, koje je snažan vjetar otpuhao s čempresa koji raste tik do skloništa. Gnijezdo iz kojeg su ispali bilo je previsoko, pa ih zaposlenici nisu mogli vratiti, tako da su učinili jedino moguće - doveli ih sa sobom do azila.

Srećom, jedna njihova volonterka ima iskustva s othranom ovakvih mališana, pa ih je odmah počela hraniti. S obzirom na to da je riječ o zaista malenim ptićima, teško je prognozirati hoće li njena briga dati rezultate. No, ovako barem postoji šansa da će netko preživjeti, a onako, da su ostavljeni na mjestu gdje su pronađeni, nema nikakve mogućnosti da bi makar i jedan od malenih stvorova uspio doseći odraslu dob.

- Eto, sad ih imamo 185 sve skupa u azilu: psi i njih malenih pet. Svi držimo fige da prežive i da nam jednog dana, kad budemo u šetnji sa psima na azilskoj šetnici, baš oni cvrkuću s grana. Napa volonterka daje sve od sebe, a mi šaljemo pozitivne misli - poručili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:08