OPAKI ČUVARI

Pljačkaš krade, vlasnikov pas spava. Nije jedini. "Moja je spavala kad mi je netko ukrao šunku"

Neki vlasnici nagađaju da bi se njihovi psi došli maziti s provalnicima, a drugi vjeruju da bi i njih, onako flegmatične, lako ukrali
 Sunny Henzel/Imagesource/Profimedia

Pas laki spava u zlatarni svog vlasnika. Kad u nju uleti pljačkaš, koji od prodavača zatraži zlato, a ovaj mu ga preda, Laki se ni ne pobudi iz sna. Pljačkaš potom pobjegne, a Laki i dalje spava.

Bila je to, nasreću, samo vježba, no da je situacija stvarna, vlasnik ne zna bi li Laki reagirao. Haskiji nisu poznati kao psi čuvari, no ni da ne trepne kad netko uđe u njegov prostor, malo je čudno. Nije se ni probudio i pogledao tko to dolazi. Vlasnik se tješi kako bi možda, u situaciji da je on zaista ugrožen, pas reagirao...

No, ne treba ići na Tajland, gdje se to dogodilo, kako bi se pronašlo takve pse. U jednoj grupi na Facebooku koja okuplja vlasnike pasa s našeg područja, naši smo urnebesne komentare na ovu priču.

- Moj retriver ustaje poslije 10 sati. Mogao bi neko da ukrade i nas i kuću koliko bi njega bilo briga. Pravi se hrabar ako je neko od nas uz njega. Kao - hajde da zalajem koji put reda radi - napisala je jedna žena.

Druga je dodala:

- Imam i ja sličnog čuvara - njemački ovčar, kad je frka nema je nigdje. Sve moram sama: i s ljudima i sa psima da se obračunavam.

Drugi su komentatori napisali slične stvari. Jedna žena nagađa kako bi se njen pas, da netko provali u kuću, došao maziti provalniku, a druga smatra kako bi njenog psa provalnici sigurno odnijeli sa stvarima, jer ta ni na što ne reagira.

- Moja retriverica je spavala kao klada kad mi je netko ukrao šunku s terase prije par godina - dodala je jedna žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 05:53