PRESLATKI MALCI

Postoji stvorenje kojeg se zmije boje: Ako gmazove želimo zadržati podalje, pobrinimo se njih imamo u blizini

Nije to ni najmanje teško i njihove redovite posjete ćemo osigurati uz pomoć - hrane
 Lenartowski/Bsip/Profimedia

Mnogo se ovih dana piše o raznim biljkama uz čiju pomoć možemo zmije držati podalje od naših vrtova, no gotovo da nitko ne spominje stvorenje kojeg se one boje. Što je nevjerojatno, to stvorenje mnogi od nas smatraju simpatičnim i uvijek će mu rado pomoći. Ne, ne radi se ni o kakvom egzotičnom stvoru koji živi na drugom kontinentu - stvorenje o kojem govorimo je čest gost naših vrtova. U ovo vrijeme godine, kada se zmije pojavljuju sve više i više, i oni se bude iz zimskog sna.

Koga se to zmije boje? Ježeva. Oni će bez problema (zapravo, vrlo rado) pojesti malene zmije na koje naiđu. Pri tome im njihov otrov, ako se radi o otrovnicama, neće naškoditi. Mogu jesti i škorpione, a nakon njih također neće imati nikakve probavne poteškoće.

Zbog toga bi se trebali pobrinuti da nam ovi maleni bodljikavci redovito dolaze u vrt, a to je najlakše napraviti uz pomoć hrane. Ako se oni naviknu da će kod nas nešto moći pojesti, redovito će nas posjećivati. Jasno, treba im ostaviti hranu koja je dobra za njihovo zdravlje (recimo, hranu za mačke).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:25