GLAD NE PITA

Simpatičan prizor iz Rovinja: Pogledajte tko jede iz zdjelica i ne obazire se na ono drugo

Mnogim životinjama je sve teže doći do hrane, pa je dobro znati da su ove dvije barem to uspjele
 Screenshot Facebook

Poznato je da ježevi jako vole mačju hranu - tome su posvjedočili svi oni koji su ih zatekli kako se goste onime što je ostavljeno mačkama koje žive vani. Pseća hrana im nije toliko draga, no mačja je prava poslastica. Nije zbog toga rijetko da na hranilištima mačaka volonterki zateknu ježeve kako ližu zdjelice. Ne smeta im, naravno, jer je važno da se napuni jedan prazan trbuščić.

Takav prizor snimili su i volonteri SOS Šape Rovinj. Ne samo da je jež jeo mačju hranu - on to radi stojeći tik do mačke.

Ježurka Ježić je uvijek rado viđen gost na našim hranilištima - objavili su iz udruge.

Životinje se uopće ne obaziru na onu drugu, jer su previše zauzete važnim poslom punjena želudaca, a zanimljivo je da je jež, inače noćna životinja, snimljen pri dnevnoj svjetlosti.

Bio mu je ovo vjerojatno zadnji obrok u danu, jer se nakon njega sasvim sigurno odvukao u svoj maleni brlog i zaspao snom pravednika. Mačka je vrlo izvjesno nakon obroka napravila isto, tako da se može reći da im je puna zdjelica donijela miran san. Mnogim životinjama je sve teže doći do hrane, pa je dobro znati da su ove dvije barem to uspjele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:02