OČAJNA ŽIVOTINJA

Snimka iz Brazila koja je mnoge rasplakala: Iz vode viri samo vršak krova, a na njemu jedan konj

Prema dostupnim podacima, više od 10 tisuća životinja spašeno je iz poplavom pogođenog područja

Spašavanje konja

 Handout/afp/profimedia

Snimka je to koja je obišla svijet - sve je poplavljeno, a iz silne vode viri vršak jednog krova i na njemu - konj. Iscrpljen od dana stajanja na krovu, zbunjen, uznemiren, ali živ. Snimka koja istovremeno rastužuje, ali i budi nadu, šaljući poruku da nikada ne treba odustati.

Snimka je nastala u brazilskom gradu Canoasu, koji je teško nastradao u poplavama. Konj, kojem su ljudi na društvenim mrežama dali ime Caramelo, balansirao je na vrhu klizavog krova od azbesta. Na svu sreću, stigla mu je pomoć, a njegovo spašavanje se izravno prenosilo na televiziji.

U pomoć su pristigli vatrogasci i veterinari, koji su se popeli na krov, sedirali konja i prebacili ga na ‘luftić‘, koji je bio pripremljen posebno za njega. Nakon toga je prebačen na sigurno, gdje je konačno nešto pojeo, a onda se uspio i naspavati.

On je samo jedna od brojnih životinja koje su se našle u opasnosti. Prema dostupnim podacima, više od 10 tisuća životinja spašeno je iz poplavom pogođenog područja. Uglavnom su to kućni ljubimci i one životinje koje žive uz ljude, a koliko ih je nastradalo nikada ni neće biti poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:03