INTERVENCIJA

Vatrogasci dobili dojavu o kući koja gori, ugasili vatru, a onda otkrili neočekivanog krivca: ‘Ljudi, pazite!‘

Glasnogovornik policije pozvao je ljude da pripaze da su im ploče za kuhanje i pećnice čiste, odnosno, prazne

Ilustracija

 Alexandra Pfau/Imagebroker/Profimedia

Vlasnici jednog psa zaista nisu niti pomišljali da bi se takvo što moglo dogoditi, ali njihov ljubimac je zapalio vatru u kuhinji, koja im je gotovo spalila cijelu kuću.

Kako piše CBS, nesreća se dogodila u britanskom Essexu. Vatrogasci su dobili dojavu o plamenu i, čim su došli do kuće, vidjeli su da je kuhinja puna dima. Na svu sreću, došli su brzo i uspjeli su u roku nekoliko minuta ugasiti vatru, tako da je uništena samo kuhinja. Da su došli nekoliko minuta kasnije, šteta bi bila daleko veća.

- Pozvani smo na intervenciju vezano za vatru u kuhinji. Do nje je došlo nakon što su planule stvari koje su se nalazile na vrhu ploče za kuhanje. Nju je slučajno uključio pas vlasnika kuće - rekao je u srijedu Rob Fossett, glasnogovornik policije.

Pozvao je ljude da pripaze da su im ploče za kuhanje i pećnice čiste, odnosno, prazne, baš zbog ovakvih mogućnosti. Naime, nije ovo prvi put da psi izazovu požar. Godine 2022. sigurnosna snimka iz kuće u Parkvilleu u Missouriju pokazala je psa kako skače na štednjak i slučajno ga uključuje. Ubrzo nakon toga, štednjak je bio u plamenu dok se dim širio kućom. Požar je ugašen prije nego što je bilo ozlijeđenih, a psi su na vrijeme izvučeni.

Sličan incident dogodio se 2018. godine, kada je njemački ovčar koji je stajao na stražnjim nogama slučajno upalio štednjak u svojoj kući u New Jerseyju i na njega gurnuo zapaljive predmete koji su se nalazili u blizini. Zrak koji cirkulira iz uključenog stropnog ventilatora podigao je neke od tih gorućih predmeta, spustivši ih na pjenasti krevet za pse koji se zatim zapalio. Ovčar i njegovi pseći cimeri su uspjeli pobjeći i vatra je ugašena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:04