KOJA NJUŠKA

Ovaj mural u Londonu oduševljava prolaznike, a na njemu je jedan simpatični pas

Umjetnički duo Irony i Boe poznati su po tome da veoma često u svom radu koriste motive životinja
 Cat Morley/Avalon/Profimedia

Murali su često prava umjetnička djela, a svatko tko ih je radio zna da to nije nimalo lagan posao. No, uljepšaju svoje okruženje i u stanju su ružno pročelje zgrade ili kakav derutni zid pretvoriti u svijet iz bajke. Mnogi murali diljem svijeta uključuju životinje.

Jedan takav je i onaj koji u Londonu već godinama privlači pozornost prolaznika, a riječ je o slici samo jedne životinje. Umjetnički duo Irony i Boe poznati su po tome da veoma često u svom radu koriste motive životinja (golubova, lisica, ježeva...), pa ne čudi da su i u slučaju ovog murala odabrali psa. I to ni više ni manje nego jednu čivavu.

Mural još uvijek, deset godina nakon što je nastao, u savršenom stanju. Premda su se mnogi na njega toliko navikli da ga više ni ne primjećuju, mnogim je turistima on omiljeni u tom području. Nerijetko se vide kako snimaju naslikanog čupavca ili ‘okidaju‘ selfie tako da je zgrada u kadru.

Čini se kako životinje, čak i kad su samo nacrtane, mogu unijeti vedrinu u ljudske živote. ‘Polazi to za rukom‘ i ovom muralu.

image
Cat Morley/Avalon/Profimedia
image
Cat Morley/Avalon/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:02