KAZNENO DJELO

Strava u Baćini: Pomahnitali muškarac ulovio susjedinog psa i utopio ga u kanalu

Nesretnu je životinju držao za vrat i pod vodom sve dok nije preminula

Ilustracija

 Hana Bartošová/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia

Šokantan slučaj dogodio se 19. studenog u Baćini pokraj Ploča. Muškarac (35) utopio je psa svoje 82-godišnje susjede. Primio ga je za vrat, odvukao do riječnog kanala i potopio. Učinio je to zato što, kako izvještavaju iz PU Dubrovačko neretvanske, jer mu je smetao lavež tog psa.

- Postupajući po ranijim saznanjima i podnesenoj kaznenoj prijavi, policijski službenici Policijske postaje Ploče proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“ Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni utopio psa - objavili su iz policije.

Nije poznato jesu li počinitelj i vlasnica psa prije imali sukoba oko psećeg laveža, no i ako jesu, trebali su pronaći neko rješenje. Ovako je glavom platila nevina životinja čiji je jedini grijeh bilo to što je lajala. No, moguće je i da nije bilo nikakvih prethodnih sukoba, nego je ubojici psa jednostavno zasmetalo to što je ovaj počeo lajati, pa mu je na mučan način presudio.

Kazneni zakon za ovo djelo predviđa i zatvorsku kaznu u trajanju do godine dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 11:07