UDOMI, NE KUPUJ

Jeste li spremni za dvostruku dozu ljubavi? Ovi preslatki parovi kunića traže svoje zauvijek ljude

Pero je bio vlasnički kunić, dok je Snow pronađena na cesti. Bjorn je opušten i razigran, a Siggy je u početku oprezna i plaha

Pero i Snow

 Udruga Zecovi

Bjorn (uheka dolje) i Siggy (uheka gore) prije osam mjeseci preuzeti su od prijašnje vlasnice koju su životne okolnosti natjerale da ih preda Udruzi Zecovi. Ova dva kunića do tad su živjela u istom kućanstvu, ali odvojeni jer nisu bili kastrirani. Udruga ih je preuzela, kastrirala i s obzirom na to da su se već poznavali, spojila u par. Spajanje je prošlo bez problema i preslatke uhonjice vrlo brzo počele su skladno živjeti. Nedugo nakon toga su i udomljeni, ali kroz deset dana i vraćeni jer su se udomitelji predomislili. Od tad, već osam mjeseci, žive kod "teta čuvalica".

image

Bjorn i Siggy

Udruga Zecovi
image

Bjorn

Udruga Zecovi
image

Bjorn i Siggy

Udruga Zecovi

Nekoliko puta su se selili što Siggy, koja je plahija, predstavlja velik stres. Trenutačno su kod treće "tete čuvalice" i nemaju niti jedan upit za svoj zauvijek dom. Udomljavaju se zajedno, uz potpisivanje Ugovora o udomljavanju i uz uvjet da se drže unutar ogradice ili da su slobodno pušteni.

- Udruga budućim udomiteljima može osigurati svu potrebnu opremu. Bjorn i Siggy jako se vole i sve rade zajedno, Bjorn je opušteniji i razigraniji, dok je Siggy oprezna i plaha i treba joj vremena da se opusti. Jako vole sijeno i jedu ga u velikim količinama. Stari su oko godinu i pol - kažu nam iz Udruge Zecovi.

A tu je i drugi par kunića - Pero (sivo-bijeli) i Snow (bijela). Pero je bio vlasnički kunić, dok je Snow pronađena na cesti, gdje ju je netko bacio. Bila je jako preplašena i zapuštena. Udruga ju je spasila, kastrirala i udomljena je Peri kao društvo. Odmah su se lijepo složili i od tad traje njihov skladan suživot.

image

Pero i Snow

Udruga Zecovi
image

Pero i Snow

Udruga Zecovi

- Izrazito su uredni, veseli i znatiželjni. Sve rade zajedno. Kako su se ‘batlerima‘ iznenada promijenile životne okolnosti i više se nisu imali mogućnosti brinuti za njih, Udruga ih je oboje preuzela. Udruga, sukladno Ugovoru o udomljavanju, sve svoje kuniće preuzme natrag ako ih udomitelji ne mogu/ne žele više zadržati. U ovom slučaju, preuzeli smo i Peru jer su združeni par i za njih bi razdvajanje bilo pogubno. Niti oni dosad nisu imali niti jedan upit za udomljavanje i Udruga se o njima brine već sedam mjeseci - promijenili su pet ‘teta čuvalica‘. Udomljavaju se zajedno, uz iste uvjete koji vrijede i za Bjorna i Siggy. Stari su oko tri godine.

image

Snow i Pero

Udruga Zecovi
image

Pero i Snow

Udruga Zecovi

Za oba para tražimo ozbiljne udomitelje, ovaj put stvarno im želimo pronaći ‘zauvijek dom‘, odgovorne ljude koji prepoznaju sreću kunića koji se drže u paru i koji će im pružiti svu ljubav koju zaslužuju i nikad ih neće napustiti - kažu iz Udruge Zecovi.

Svi potencijalni udomitelji Udruzi se mogu javiti porukom na Facebooku ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a ako želite znati više o tome "zašto imati dva kunića", odgovore na to pitanje možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:32