KOJE NJUŠKE

Ovo su najsimpatičnije fotografije koje su snimljene zadnjih dana u osječkom azilu

Nekad je snimka nastala kako bi se pas udomio, drugi put da se ljudima dočara kako se brzo prazne azilske posudice
 Azil Osijek

Ima ih svakakvih: mladih i starih, velikih i malih. Da se pogađa kojih pasmina sve ima u njima, ne bismo ih do sutra nabrojali. Neki su na četiri noge, neki na dvije, s kolicima. Ima onih koji su došli prije par dana, ali i onih kojima su se na njuškama pojavile sijede, koliko dugo tamo žive.

Ne bi se oni u životu, da je sudbina htjela drugačije, ni susreli. Ili, neki možda i bi, ali bi se tek poigrali u parku i otišli svaki sa svojim čovjekom doma. Ima i onih koji ne bi ni to napravili: ti bi s uzice dovikivali prostote psu s druge strane ceste. U jednu smo posve sigurni da je takva: maskota azila, Ksemba, koja je poznata po velikom srcu i oštrim zubima.

Prolistali smo albume azila i odabrali neke od najsimpatičnijih slika koje su u zadnje vrijeme objavili. Svaka priča svoju priču: nekad je snimka nastala kako bi se pas udomio, drugi put da se ljudima dočara kako se brzo prazne azilske posudice, a kad je riječ o Ksembi.. Pa, imamo osjećaj da se njome u azilu hvale, ponosni jer imaju takvog opakog malog čuvara.

Kao netko koga Ksemba nije ugrizla isključivo zato što je imala brnjicu, slažemo se. Onaj tko ima čast brinuti o tom stvorenjcu prijeke naravi zaista je pravi sretnik.

image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:02