BIJESNI ZAPOSLENICI

KINESKI RADNICI DRŽE AMERIČKOG DIREKTORA KAO TAOCA 'Osjećam se kao zarobljena životinja'

Ne daju mu da spava, tako što njegov ured osvjetljuju jakim svjetlom i lupaju mu po prozorima
 AFP

Amerikanac Chip Starnes, direktor jedne tvornice medicinske opreme u Pekingu, upozorio je da ga njegovi radnici drže kao taoca već peti dan, zahtijevajući od njega da im odobri otpremninu kao što je dobilo njihovih 30 kolega u nedavno ugašenom odjelu za plastiku.

Starnes je izjavio da su lokalni kineski radnici u subotu posjetili tu tvornicu u predgrađu Pekinga i naveli ga da potpiše te da će ispuniti zahtjeve radnika, iako im je on pokušao objasniti da, suprotno glasinama, preostalih 100 zaposlenih neće biti otpušteno.

Foto: AFP

Radnici danas očekuju isplatu, rekao je 42-godišnji Starnes i dodao da oko 80 radnika blokira sve izlaze iz tvornice 24 sata na dan i da mu ne daju da spava, tako što njegov ured osvjetljuju jakim svjetlom i lupaju mu po prozorima.

Foto: AFP

- Osjećam se kao zarobljena životinja. Mislim da je ovo što se događa nehumano. Ja se ovdje nalazim već deset godina i otvorio sam mnoga radna mjesta, tako da ni u najluđim snovima ne bih mogao pretpostaviti da će se ovo dogoditi, rekao je Starnes, inače suvlasnik kompanije za opskrbu medicinskim materijalom, 'Coral springs', sa sjedištem na Floridi.

Starnes trenutno čeka da u tvornicu stignu njegovi odvjetnici kako bi sa predstavnicima pobunjenih radnika razgovarali o sporu oko otpremnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:13