SJEĆANJE NA HRVOJA

Četvrta obljetnica od smrti Hrvoja Ćustića! 'Stalno je u našim srcima i mislima'

U Zadru je u utorak obilježena četvrta obljetnica od smrti Hrvoja Ćustića tragično preminulog nogometaša čiji se mladi život ugasio 3. travnja 2008. godine. Na stadionu u Stanovima, ispred zida koji će trajno podsjećati na trenutak kad je nogometni svijet izgubio pravoga sportaša cvijeće su položili i svijeće upalili, članovi Ćustićeve obitelji, otac Svetko i brat Domagoj.

Hrvoju su se naklonilo i izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, Dragutin Katelenić, Miro Gavran i dr. Jure Rakić. S njima u pratnji bio je Josip Bajlo direktor NK Zadar, sjećanje na Hrvoja nije propustio ni Reno Sinovčić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza. U ime kluba cvijeće na mjesto tragedije položio je kapetan Jakov Surać, te igrači Zadra, zajedno s trenerom Daliborom Zebićem. Svoje suosjećanje izrazilo je i vodstvo zadarske navijačke udruge Tornado.

- Ovo je simboličan čin kojim se svake godine na ovaj dan prisjetimo našega Hrvoja, ali su emocije jednako snažne kao onoga dana kad smo ga izgubili. Pogađa nas način kako je otišao, međutim, u našim srcima i mislima je stalno. Nikad nećemo zaboraviti njegov vedar duh - kazao je Surać.

O Hrvoju je biranim riječima kazivao i predstavnik HNS-a koji se prisjetio Ćustićevih reprezentativnih dana.

- Za Hrvoja, jednoga posebnoga mladića bio sam osobno dosta vezan jer je kao mladi reprezentativac, onako veseo i nasmijan dizao moral i gradio dobro raspoloženje kod ostalih igrača. Njegov odlazak je veliki gubitak, ali i obveza da na stadionima stalno poboljšavamo sigurnosne uvjete kako se nikad više neće ne bi dogodila slična tragedija - kazao je Katalenić.

Nakon stadiona, svi su počast Hrvoju iskazali i na mjesnom groblju u Murvici potom i na Svetoj misi. Dražen Žura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:10