KADROVIRANJE NA HTV-U

Nova urednica Informativnog programa smijenila urednike Dnevnika 3. Kovačić: 'Šokiran sam. To je osveta zbog Holyna e-maila'

Nova urednica Informativnog programa HTV -a, Sanja Mikleušević Pavić, smijenila je u četvrtak navečer urednike Dnevnika 3 Sinišu Kovačića i Damira Smrtića.

Iako su Tončica Čeljuska i Edi Škovrlj također strahovali za svoje uredničke funkcije u Dnevniku, oni zasad ostaju raditi po starom. Rečeno im je, neslužbeno, da će ostati na istoj poziciji. A odluka o Smrtićevoj smjeni povučena je nakon nepuna 24 sata. HTV-ovim hodnicima naveliko se priča da se za njega zauzeo osobno novi ravnatelj Domagoj Novokmet.

- Šokiran sam smjenom jer smatram da je odluka urednice potpuno nepravedna. Vidjet ćemo vrlo brzo je li politički motivirana. Nakon što sam objavio e-mail zbog kojega je smijenjena ministrica Mirela Holy, izložen sam pritiscima. Ja sam samo jedan od mnogih koji su smijenjeni ovih dana, i to su učinili ljudi koji su imenovani, a ne izabrani po zakonskoj proceduri. Takvi potezi otvaraju jasna nagađanja da je riječ o klasičnom revanšizmu - poručio je Siniša Kovačić. - Ne znam još uvijek jesam li na kraju smijenjen jer čekam raspored rada za idući tjedan. Kada ga dobijem, znat ću vam više odgovoriti - rekao je kratko Damir Smrtić.

- Problemi Informativnog programa puno su dublji od vječnih pitanja tko će biti na ekranu. Moj mandat jest mijenjati pristup radu i program u cjelini pa to i radim - uzvratila je Mikleušević Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:35